Finanțare uriașă pentru IMM-uri

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern prin care este aprobată continuarea programului IMM Invest şi a subprogramului Agro IMM Invest (firme din sectorul agricol, pescuit, acvacultură şi sectorul alimentar), precum și plafoanele de garantare pentru acest an.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), care implementează aceste programe, a anunțat că plafonul total aprobat pentru IMM Invest este de 7,5 miliarde de lei, din care 5 miliarde de lei pentru IMM Invest şi 2,5 miliarde de lei pentru Agro IMM Invest.
Cele două programe facilitează accesul IMM-urilor la finanţare, iar Fondul acordă garanţii în numele şi în contul statului,până la 90% din valoarea finanţării, toate costurile de finanţare fiind acoperite din schema de ajutor de stat ataşată programului. Dobânzile sunt subvenţionate integral timp de 8 luni de la data primei utilizări a creditului, dar nu mai târziu de 30 iunie 2023. Comisionul de garantare şi comisionul de risc sunt subvenţionate de stat, pe toată durata derulării creditului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut