Finanțare pentru ONG-urile mici și unitățile de învățământ

Programul Start ONG, cel mai simplificat mecanism de finanțare dedicat ONG-urilor mici și instituțiilor neguvernamentale din România, se relansează începând cu 1 martie 2021 și oferă finanțări în valoare totală de 500.000 de euro, pentru dezvoltarea și implementarea de proiecte comunitare în domeniile educație, sănătate, social, mediu și cultură.

Pentru al treilea an la rând, programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow oferă finanțări ONG-urilor mici sau recent înființate, din întreaga țară, instituțiilor publice din sfere precum educația (grădinițe, școli, licee) și cu rol social (cantine, centre pentru persoane vârstnice și copii), dar și grupurilor informale. Acestea pot obține finanțări de până la 10.000 de euro fiecare. În 2021, organizatorii programului își propun susținerea a minim 124 de proiecte de responsabilitate socială.

Primul apel al ediției din 2021 va fi lansat în 1 martie 2021, începând cu ora 9. Programul se desfășoară pe durata a 10 luni, iar proiectele propuse pentru finanțare trebuie înscrise pe platforma www.startong.ro, începând cu data de 1 a fiecărei luni calendaristice.

În fiecare lună, organizațiile pot aplica pentru unul dintre cele 3 praguri de finanțare: * pragul I, cu o valoare de până la 1.000 de euro * pragul II, cu o valoare cuprinsă între 1.000 și 5.000 de euro * pragul III, cu o valoare cuprinsă între 5.000 și 10.000 de euro.

Algoritmul de evaluare a proiectelor urmează principiul primul aplicant – primul evaluat. În cadrul fiecărui apel, vor fi evaluate proiecte pentru fiecare pilon până la epuizarea bugetului lunar. Proiectele neevaluate vor putea fi reînscrise de către aplicanți în cadrul următoarelor apeluri ale programului.

Componenta dezvoltării organizaționale va juca un rol deosebit de important în ediția din 2021 a programului. Astfel, atât ONG-urile, cât și instituțiile publice din sfere precum educația și cu rol social, care vor câștiga proiecte în cadrul acestei ediții vor beneficia de sesiuni de formare și de instrumente utile, în domeniile esențiale pentru desfășurarea activității lor: atragere de resurse financiare, social media și PR, project management, design grafic etc.

Prin ediția din 2020 a programului, 167 de ONG-uri mici, unități de învățământ, centre de copii sau bătrâni și grupuri informale, din 38 de județe ale țării, au reușit să dezvolte și să implementeze proiecte de responsabilitate socială. Prin proiectele câștigătoare, 85.647 de persoane au beneficiat de sprijin în mod direct, iar 136.351 de persoane au fost beneficiari indirecți ai proiectelor derulate în cadrul programului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut