Finanțare europeană de 3 milioane euro pentru IMM-urile clujene

Clusterul Cluj IT este implicat în trei proiecte de tip EuroCluster, care oferă companiilor mici și mijlocii finanțări directe, în valoare totală de peste trei milioane euro.

Finanțarea se acordă sub formă de granturi, fiecare proiect reprezentând și un punct de intrare a firmelor pe piața europeană, pe direcții prioritare: accesarea pieței europene de sănătate, parteneriate strategice între companii din ecosistemele digitale și domeniul producției sau dezvoltarea de modele de afaceri și proiecte inovative în sectoarele mobilă-interioare, IT și energie.

Cumulat, cele trei proiecte aduc IMM-urilor din Europa oportunitatea de a accesa, până în 2025, peste 3 milioane de euro în finanțări directe, prin scheme de tip finanțare în cascadă. Companiile pregătite pentru a face primii pași spre intrarea pe piața europeană pot să urmărească canalele clusterului (pagina web clujit.ro și rețelele sociale) pentru detalii privind primele apeluri pentru aplicații și servicii de sprijin prin acest tip de proiect.

”Ne adresăm cu prioritate membrilor noștri, dar acestem programe de finanțare au un public mai larg decât cel reprezentat de Cluj IT. Practic, firmele interesate trebuie doar să ne contacteze. În primul rând trebuie să acceseze site-ul nostru clujit.ro, unde există toate datele de contact. Noi vom discuta cu fiecare în parte și vom vedea în ce măsură firma respectivă este eligibilă pentru a intra în diferitele proiecte pentru care noi le facilităm accesul sau pe care le derulăm. În unele cazuri, noi suntem liderii unor consorții care derulează astfel de proiecte. Toate serviciile pe proiectele pe care le derulăm sunt gratuite, indiferent dacă firma este sau membru în IT Cluj. Spre exemplu, acum derulăm două proiecte dedicate IMM-urilor, unde absolut toate serviciile de pregătire, niște cursuri, sunt gratuite. Dar firmele respective trebuie să fie eligibile.”, a precizat, pentru Făclia Cluj, Andrei Nistor, director de comunicare Cluj IT Cluster.

Cluj IT, singurul cluster din România implicat în 3 proiecte Eurocluster, are peste 80 de membri – 66 de companii, 12 universități și două instituții de cercetare ale Academiei Române.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut