Finanțare de 600.000 euro pentru o companie cu activitate în Cluj-Napoca

Start-upul românesc bonapp.eco, cu o rețea de 750 de retaileri parteneri în București și Cluj-Napoca, a obținut o finanțare de 600.000 de euro și vizează să ajungă la venituri de 1 milion de euro în 2024.

Bonapp.eco, start-up românesc care comercializează la preț redus alimente care se apropie de data de expirare, estimează să ajungă la venituri de un milion de euro în 2024, după ce a încheiat o rundă de finanțare pre-seed de 600.000 de euro. Conform anunțului companiei, finanțarea a fost realizată prin SeedBlink, platforma de coinvestiții pentru start-upurile europene din tehnologie.

Compania a fost lansată în noiembrie 2021 de antreprenorii Grégoire Vigroux, Diego Roy de Lachaise și Luka Zivkovic. Fondatorii companiei estimează că vor ajunge la profitabilitate în ultimul trimestru al acestui an și la venituri de un milion în 2024 datorită acestei runde.

În ianuarie 2022, la două luni de la lansare, compania a obținut o investiție de pre-seed de 800.000 euro de la compania de beneficii salariale Up și de la fondurile de investiții Roca X, Early Game Ventures și Impact Ventures. Finanțarea actuală de 600.000 de euro reprezintă o extindere a acelei runde, permițând bonapp.eco să își asigure lichiditățile pentru o perioadă mai lungă, să accelereze creșterea și să ajungă la profitabilitate mai repede decât estimările inițiale.

De la înființare, aplicația mobilă a companiei a fost descarcată de aproximativ 100.000 de ori, iar până acum compania a vândut 100.000 de pachete de alimente, ceea ce a dus la evitarea aruncării a 49 de tone de alimente. Aplicația pune în legătură utilizatorii cu parteneri precum magazine alimentare, benzinării, brutării, cafenele, restaurante și hoteluri. Prin intermediul aplicației, utilizatorii pot achiziționa alimente care se apropie de data de expirare, cu o reducere de la 50% la 80%. Peste 750 de parteneri s-au alăturat rețelei bonapp.eco din București și Cluj-Napoca, printre care Starbucks, Penny și Cora. Printre cei mai recenți parteneri se numără Ana Pan, Berezka, Domino’s Pizza, La Doi Pași, Pain Plaisir, Noodle Pack și Secom.

Bonapp.eco are prezență în București și Cluj-Napoca, dar fondatorii plănuiesc ca în următoarele 12 luni să se extindă compania și în alte orașe din România, printre care Iași, Timișoara și Brașov.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut