File din istoria Eparhiei Clujului

Volumul „Istoria Reședinței Mitropolitane Ortodoxe Române din Cluj-Napoca”, semnat de Vasile Rojneac, doctor în teologie și arhivar al Arhiepiscopiei Clujului, va fi lansat joi, 9 martie, în cadrul Serilor culturale ale Arhiepiscopiei.

La evenimentul intitulat „File din istoria Eparhiei Clujului”, care se va desfășura, de la ora 19:00, la Muzeul Mitropoliei, situat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, vor lua cuvântul: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, dr. Varga Attila, cercetător științific gradul II la Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca și pr. lect. univ. dr. Cosmin Cosmuța, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În cadrul serii va fi prezentat și Calendarul Renașterea 2023, un anuar publicat de Editura Renașterea și care continuă Calendarul Eparhiei Ortodoxe a Clujului și Calendarul creștinului de lege răsăriteană, apărute în perioada interbelică.

Evenimentul editorial va fi completat cu un recital instrumental susținut de elevii Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” – Alexandru Filip, la pian și Giulia-Maria Blenche, la vioară, îndrumați de prof. Ioana Irimia, prof. Diana Blaga și prof. corepetitor Meda Nemeti.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut