Fetiță de opt ani, mușcată de câine în timp ce se juca într-un parc de joacă pentru copii din Cluj-Napoca

O fetiță de opt ani a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca după ce a fost mușcată de un câine. Micuța a fost atacată de patruped în timp ce se juca într-un parc de joacă pentru copii din cartierul clujean Bună Ziua.

Fetița se afla în parcul din zona străzilor Vasile Conta și Janos Fadrusz când la un moment dat s-a apropiat de un cățel rasa Bichon, care era legat de un copac din părculeț. Cățelul foarte agresiv a sărit la fetiță și a mușcat-o de mâna dreaptă. Părinții aflați în zonă au auzit țipetele fetiței iar când s-au apropiat de ea au văzut-o pe copilă rănită și plină de sânge. Micuța a fost dusă de părinți la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a primit îngrijiri medicale și i s-a administrat vaccin antitetanos. Totodată, medicii au recomandat ca patrupedul să fie verificat dacă are rabie pentru ca fetița să nu fie vaccinată și antirabic.

Culmea, în timpul evaluării la cabinetul veterinar, câinele l-a atacat și pe medic, rănindu-l puternic la mână.

În urma verificărilor s-a dovedit că animalul nu era vaccinat antirabic din anul 2020.

Părinții fetiței sunt hotărâți să facă plângere penală împotriva proprietarului animalului agresiv.

Un regulament adoptat de Primăria Cluj-Napoca interzice accesul, circulaţia sau plimbarea câinilor cu stăpân pe domeniul public sau privat al municipiului:

 

a) pe spaţiile verzi, cu excepţia zonelor, locaţiilor sau perimetrelor delimitate, amenajate şi semnalizate corespunzător în care este permis în mod expres accesul câinilor.  b) în perimetrul unităţilor de învăţământ, de alimentaţie publică, al unităţilor sanitare, ştanduri, terase, pieţe şi terenuri de sport;  c) în mijloacele de transport în comun;  d) în locurile de joacă pentru copii;

e) în orice altă locaţie, zonă sau perimetru aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Cluj-Napoca semnalizat prin indicatoare/ panouri care interzic accesul câinilor.

 

(2) În sensul prezentului regulament, spaţiile verzi cuprind urmãtoarele tipuri de terenuri aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Cluj-Napoca: parcuri, grãdini, scuaruri, fâşii plantate, grãdini botanice, muzee în aer liber, parcuri expoziţionale, zone ambientale şi de agrement; cele aferente dotãrilor publice (creşe, grãdiniţe, şcoli, unitãţi sanitare sau de protecţie socialã, instituţii, edificii de cult, etc); baze sportive; aranjamente florare; spaţii verzi pentru protecţia lacurilor şi cursurilor de apã; spaţii verzi aferente locuinţelor de tip condominiu; culoare de protecţie faţã de infrastructura tehnicã.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut