Festivalul Zilele Culturale Maghiare din Cluj – „Mai rotunjor’’

După o ediție 2020 în care au fost nevoiți să restrângă drastic perioada de desfășurare și numărul evenimentelor din festival dată fiind situația epidemiologică la nivel mondial, organizatorii Zilelor Culturale Maghiare din Cluj anunță, pentru perioada 17-22 august  a acestui an, o ediție mai amplă și mai apropiată de cea din 2019.

Manifestarea din 2021 va număra peste 200 de programe, în festival fiind readuse activități care au lipsit anul trecut, cum sunt Târgul meșteșugăresc și Crosul Donaton, precum și Strada Vinului, cu tot ce presupune aceasta. De asemeni, evenimentul își va mări și numărul locurilor de desfășurare, față de anul trecut, la această ediție revenind în festival strada Mihail Kogălniceanu, care se alătură Pieței Unirii și Palatului Bánffy / Muzeul de Artă.

„Ediția de anul trecut, în forma ei restrânsă, a pus punct unei decade din viața festivalului și ne-a prilejuit, într-un fel, un moment de respiro. Cu ediția de acum, a XII-a, începem un nou ciclu, actualizat și adaptat cu curaj situației recente. Ne-am propus să organizăm un festival apropiat ca spirit de manifestarea din 2019, chiar dacă numărul programelor nu va fi la fel de mare. Mesajul sub care va avea loc această ediție are o rezonanță ludică – «Mai rotunjor», această sintagmă nefiind însă doar o expresie glumeață, ci un semn că am depășit momentul pandemic 2020 și ne apropiem optimiști de normalitate’’, declară Gergely Balázs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

Zilele Culturale Maghiare din Cluj sunt organizate de Asociația Clujul Comoară și coorganizate de Asociația Zilele Culturale Maghiare din Cluj. Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut