Festivalul poveștilor de iarnă la Teatrul Național „Aureliu Manea” din Turda

Într-un comunicat de presă primit de la cunoscuta instituție teatrală de pe Arieș, aflăm că magia lui decembrie este și va fi și mai specială pentru slujitorii scenei Teatrului ,, Aureliu Manea’’ prin nașterea „Festivalului poveștilor de iarnă”, manifestare cultural-artistică dedicată acestor mari, frumoase și unice sărbători cu multiple semnificații. Prima ediție a „Festivalul poveștilor de iarnă” a debutat în data de 17 decembrie și reunește, timp de 5 zile, artiști din mai multe zone ale țării, toți având același scop: să aducă bucuria și spiritul Crăciunului în inimile spectatorilor turdeni.

De reținut este faptul că pentru prima dată de la începutul pandemiei, la Turda va avea loc un spectacol de balet, de această dată pus în scenă de către Teatrul de Balet Sibiu, care vor oferi spectatorilor turdeni spectacolul Spărgătorul de nuci. Nicio pregătire de sărbătoare nu ar fi completă fără sunetul colindelor, iar pentru iubitorii de muzică organizatorii au pregătit două concerte: Sus la Poarta Raiului – având în program colinde cu baritonul Florin Sâmpelean și tenorul Sergiu Chirilă, organizat în colaborare cu Casa de Cultură Turda și All is calm, all is bright – concert de colinde cu soprana Cristina Turneanu și baritonul Adonis Tanța, acompaniați la pian de Adelina Sabău.

Pe cei mici îi răsfață cu două spectacole, Pălăria spiridușului – spectacol de magie și ventrilocie pus în scenă de Teatrul Magic Puppet și mult așteptatul spectacol Dorul lui Moș Crăciun, cu magicianul poveștilor Marian Râlea.
Festivalul a găzduit și o acțiune caritabilă, în perioada 17-20 decembrie, pentru a colecta donații de jucării pe care Moșul le va ridica și ulterior le va livra copiilor nevoiași. Donațiile se pot depune zilnic la sediul teatrului de pe str. Republicii, nr. 52. Așadar, Teatrul de Stat ,, Aureliu Manea’’ din Turda vă așteaptă să redescoperiți împreună magia teatrului și a sărbătorilor de iarnă într-un cadru de poveste!

D. VATAU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut