”Festivalul dovleacului”, la Gherla

Timpul frumos din ultimele zile a permis gherlenilor să lucreze la recoltatul produselor de toamnă, cei mai mulţi deplasându-se în satele din împrejurimile oraşului, iar pentru cei rămaşi acasă au fost organizate mai multe manifestări distractive.

Locaţia acestor evenimente a fost frumosul parc central, adevărata emblemă a urbei întinsă pe 40 de hectare, supranumit şi „Micul Scönbrunn”. O frumoasă oază de linişte, unde zilele trecute numai linişte nu a fost, cvăci acolo a avut loc prima ediţie a „Festivalului Dovleacului”, un eveniment inedit de care până în prezent nu au avut parte gherlenii.

Festivalul organizat de Asociaţia Honorabilis din localitate s-a bucurat de mare succes. Copii, părinţi şi bunici s-au folosit de ocazie şi s-au delectat din plin cu surprizele plăcute oferite de gazde: activităţi distractive pentru copii, gustări din dovleac, pictură pe faţă, panou foto şi multă, multă muzică, atât pe gustul adulţilor, cât şi a copiilor. Timp de aproape zece ore, pe aleile parcului a fost mare aglomeraţie şi, mai ales, atmosferă sărbătorească. O iniţiativă excelentă a organizatorilor, care, prin această acţiune, pe modelul celor desfăşurate în Germania sau Elveţia, au introdus în agenda gherlenilor un nou mod de a fi împreună.

Primăria Gherla nu a organizat în acest an Ziua Recoltei, dar iată că în oraş mai există asociaţii care se gândesc şi la agricultură.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut