Festivalul Brazilor de Crăciun, transmisie live

Cea de-a 20 ediție a celui mai mare eveniment caritabil din România – Festivalului Brazilor de Crăciun – va fi transmisă live pe pagina de Facebook Salvați Copiii România, astăzi, 10 decembrie, cu începere de la ora 19:00.

În cadrul evenimentului vor fi licitați cei mai frumoși și creativi brazi, concepuți special pentru această ocazie de unii dintre cei mai apreciați designeri și artiști români, între care: Ștefan Câlția & Florin Ghenade, Gheorghe Fikl, Omid Ghannadi, Doina Levintza, Adina Buzatu.

Cu fondurile obținute, Organizația Salvați Copiii România a anunțat că va consolida mecanismul de urgență pentru educație, având în vedere că, pentru cei peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani) care nu mergeau la școală la începutul anului, situația a devenit și mai dramatică odată cu închiderea școlilor, pe fondul crizei pandemice. Intenția este ca acești copii să fie recuperați și integrați educațional.

„Fondurile strânse în urma evenimentului vor restabili dreptul la educație copiilor vulnerabilizați o dată în plus de măsurile de distanțare socială luate în contextul pandemiei de Covid-19” – a anunțat Salvați Copiii România.

De 20 de ani, Festivalul Brazilor de Crăciun este, în viziunea inițiatorilor,  „reperul anual al solidarității”. În cele 19 ediții de până acum, Salvați Copiii a strâns fonduri în valoare de 6.047.800 euro, cu care a oferit asistență pentru 46.485 copii: 8.601 de copii au participat la Grădinițele Estivale; 33.508 de copii au fost incluși în programul Școala după Școală; 4.376 copii au luat parte la programul A Doua șansă. În primele 11 luni ale anului 2020, organizația a lucrat cu 7.000 de copii, astfel: 405 copii au beneficiat de suport în programul Grădinițe Estivale; 260 de copii au fost reintegrați prin programul A Doua Șansă; 6.335 de copii au beneficiat de suport în programul de prevenire a abandonului școlar Școala după Școală, cel de dotare cu tablete și alte dispozitive pentru învățarea online.

„De 20 de ani, luptăm pentru a rupe cercul vicios al sărăciei educaționale, cea mai grea moștenire pe care părinții o pun pe umerii copiilor. Efectul complex și extrem de grav este acela că sărăcia educațională tinde să se transmită de la o generație la alta. Un părinte care nu a avut acces la educație și care își crește copiii în condiții socio-economice precare nu va putea rupe, fără ajutorul nostru, cercul vicios al sărăciei educaționale. Festivalul Brazilor de Crăciun este evenimentul de tradiție care ne arată, an de an, că binele este mai puternic decât orice altceva” – spun organizatorii evenimentului.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut