Festivalul Astra Film prezintă online zeci de documentare

Zeci de documentare, printre care multe premiere, vor fi prezentate publicului timp de zece zile, între 16 şi 25 octombrie, în cadrul ediţiei online a Festivalului Astra Film.

„Îndrăznesc să afirm că porţia necesară de film documentar anual este de mărimea programului Astra Film Festival, cel puţin 80 de filme. Este necesar să exersăm capacitatea de a fi atenţi la cele mai neînsemnate detalii ale lumii care ne înconjoară, să reflectăm la ele. Aceste filme documentare, făcute de extraordinar de talentaţi regizori, ne ajută să decupăm lucruri aparent neînsemnate din lumea cotidiană, sau chiar considerate importante dar abordate din alte perspective. Selecţia AFF Online 2020 este un regal pentru cei care îşi permit să se delecteze şi să exerseze mirarea faţă de lumea în trecere. Şi putem face acest lucru timp de 10 zile, de acasă. Vizionare în tihnă vă doresc”, a declarat regizorul Dumitru Budrala, director Astra Film.
Programul este grupat în patru secţiuni: „Voci emergente ale documentarului”, „Europa Centrală şi de Est”, „România” şi „AFF Memorabilia”.

„Astra Film DokTank” înseamnă dezbateri despre filmul documentar. „Anul acesta, Astra Film DokTank 2020 va avea loc online între 18 şi 22 octombrie şi include discuţii, dezbateri, ateliere şi prezentări de proiecte în dezvoltare. (…) Astra DokTank, dezbaterile filmului documentar este un program care include o discuţie din seria ‘Viaţa în documentar’ – între regizorul şi producătorul Liviu Tipuriţă, nominalizat la BAFTA, şi renumitul editor de documentar Andrew C. Evans. Discuţia, care va avea loc pe Zoom şi va fi transmisă live pe Facebook, se va desfăşura în 18 octombrie, începând cu ora 20, va fi în limba engleză, va dura 50 de minute şi va fi urmată de o sesiune Q&A de 40 de minute”.
Biletele s-au pus deja în vânzare. Vizionarea unui film costă 10 lei, un abonament de secţiune costă 50 de lei, iar abonamentul de acces la toate filmele 100 de lei. Biletele individuale şi abonamentele se pot achiziţiona urmând link-ul https://tv.festhome.com/festivaltv/astra-film-festival sau direct de pe paginile filmelor. Întregul program poate fi găsit pe site-ul festivalului: https://www.astrafilm.ro/filme-online/.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut