Festival de iarnă la Gherla

După o lungă perioadă de liniște, la sfârșitul acestui an la Gherla s-a organizat tradiționalul Festival de iarnă, întrerupt în 2020 din cauza restricțiilor impuse de Covid-19.

De această dată au avut loc obișnuitele spectacole de cântece și dansuri, atât de mult îndrăgite de publicul gherlean. Reprezentațiile s-au desfășurat pe scena amenajată în aer liber, în centrul orașului îmbrăcat sărbătorește și iluminat cu becuri multicolore. Timp de 7 seri, locuitorii orașului s-au delectat cu spectacolele oferite de cei mai cunoscuți și îndrăgiți interpreți de muzică populară și ușoară, de majoretele și dansatorii populari.

O evoluție superbă a avut fanfara municipiului, condusă de Vasile Chiș, prezent în două seri pe micuța scenă din fața impozantei Catedrale Armenești. Alături de reprezentanții muzicii de promenadă, în cadrul festivalului gherlean au mai evoluat tânăra și talentata interpretă de muzică populară Larisa Gurzău (a susținut două recitaluri de mare succes), soliștii de muzică ușoară Andrei, Simina, Rebeca, Nico și Zsolt, grupul instrumental 3 Clasic, majoretele formațiilor „Queen Dancing” și „MCM Girls”, Dansatorii de pe Someș, conduși de Emil Bodea, Ansamblul de dansuri al Fundației Culturale „Teka”, Grupul Tradițional al Zegrenilor, Colindătorii din Mintiu Gherlii, Grupul de colindători „Valea Someșului”, în frunte cu interpreta Antonia Lapohoș, Grupul de teologi de la Facultatea de Teologie Cluj-Napoca, corurile bisericilor Biblia Deschisă (dirijor Simi Hossu), baptiste și penticostale din localitate și formația muzicală a Liceului Teoretic „Petru Maior”. Un repertoriu bogat și variat, spre bucuria spectatorilor care au gustat din plin aceste spectacole de înalt nivel artistic, în ciuda frigului de afară.

Primăria Municipiului Gherla și Casa Municipală de Cultură au avut o inițiativă foarte bună când au programat această nouă ediție a Festivalului de iarnă la sfârșitul anului, în plină perioadă a sărbătorilor, când gherlenii s-au putut delecta în compania muzicii de calitate. Au fost seri minunate pentru toate generațiile, începând cu copii și până la pensionari.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut