Fermierii pot accesa online registrul exploatației

Oricare fermier care îşi cunoaşte codul exploataţiei şi CNP/CUI poate extrage informaţii referitoare la exploataţia zootehnică, inclusiv despre o crotalie anume, prin aplicaţia ROM Fermier.

Aplicaţia este proiectată pentru a fi utilizată pe tablete sau telefoanele mobile cu Android sau cu iOS (iPhone Apple) şi pe PC (desktop, laptop).
Instalarea pe telefon / tabletă se face prin introducerea adresei web „https://app.delta.ro/fermier” în browserul GOOGLE CHROME pe Android şi SAFARI pe iOS şi apoi selectarea opţiunii de „Adaugă la ecranul de pornire” (Add to Home Screen). Autorizarea accesului la exploataţie se face prin introducerea de proprietar, la iniţializarea aplicaţiei, a trei elemente de identificare: codul exploataţiei, ultimele 4-5 cifre din CNP-ul proprietarului exploataţiei şi ultimele 4-5 cifre dintr-o crotalie a unui animal existent la momentul acela în exploataţie, în BND.
Ministerul Agriculturii susţine că, folosind aplicaţia pe telefon, fermierul are avantajul de a accesa registrul exploataţiei în orice moment, chiar şi din teren, fără legătură mobilă la internet. Însă, pentru încărcarea ultimei versiuni a registrului de exploataţie, actualizat de medicul veterinar cu formularele F1, F2 sau F3, aplicaţia trebuie să aibă o legătură la internet.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut