Februarie – „Luna Stării de Bine a Profesorului”

Profesori Fericiți pentru România și Finnish Teacher Training Centre Sibiu organizează cea de-a doua ediție a Lunii Stării de Bine a Profesorului, program prin care se promovează beneficiile stării de bine în clasă și în afara ei, pentru că „sănătatea emoțională și socială a profesorului are un impact pozitiv în comportamentul și succesul școlar al elevilor”. Acestei inițiative s-au alăturat 10 școli private din țară, între care și Transylvania College, din Cluj-Napoca.

Potrivit organizatorilor, programul are scopul de a încuraja profesorii să aplice noi metode pentru a găsi echilibrul emoțional și comportamental. Un alt scop este de a „practica exerciții de reducere a nivelului de stres, care explorează tehnici de concentrare și tipare de gândire”. De asemeni, programul vizează dezvoltarea de planuri de acțiune individuale pentru a întări motivația și entuziasmul și a diminua stresul, respectiv organizarea de comunități, „unde vocea autentică a profesorului este auzită, înțeleasă și respectată”.

„În cadrul Lunii Stării de Bine a Profesorului se vor organiza o serie de activități online dedicate profesorilor, menite să le ofere sprijinul necesar pentru ca ei să se simtă susținuți în rolul de creatori de educație și să transmită mai departe, elevilor, bucurie, entuziasm și atitudine pozitivă” – precizează organizatorii.

Conform calendarului anunțat, în 8 și în 22 februarie, de la ora 17:00, vor avea loc două webinarii dedicate profesorilor, împreună cu fondatori și directori de școli private din România, în cadrul cărora se vor împărtăși „metode, experiențe și modele de bună practică pentru Starea de Bine a profesorilor”. Înscrierea la aceste evenimente gratuite este disponibilă pe site-ul teachertraining.ro, în secțiunea Calendar.

În 4, 18 și 25 februarie, pe pagina de Facebook „Profesori Fericiți pentru România”, se vor organiza „Conversații pentru Starea de Bine” – o serie de întâlniri live, în care se va discuta despre provocările pe care le întâmpină profesorii în această perioadă și despre cum le pot gestiona pentru a-și menține Starea de Bine. În 15 februarie, de la ora 15:00, webinarul „Neuroștiințe și Starea de bine” va trata, „din punct de vedere al chimiei și biologiei”, „modul în care starea de bine influențează capacitățile fiziologice ale creierului”. Câteva din punctele atinse în cadrul acestei întâlniri sunt: neuroplasticitatea, blocajele emoționale și motivarea învățării, indiferent de context.

Pe parcursul lunii februarie, pe pagina de Facebook „Profesori Fericiți pentru România” vor fi distribuite o serie de înregistrări scurte – exemple de metode pentru a aduce și păstra starea de bine în clasa lor, împărtășite de profesori pentru profesori.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut