Fotbaliștii de la FCSB, imuni la COVID?

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan a declarat că nu are cunoştinţă de nici un impediment ca partida FCSB – Astra Giurgiu să nu se dispute vineri, chiar dacă echipa bucureşteană abia a sosit din cantonamentul din Turcia.

„Eu ştiu doar că joacă vineri şi nu am luat cunoştinţă de niciun impediment. LPF nu este o autoritate medicală”, a declarat Justin Ştefan (foto), citat de Agerpres.
Lotul echipei de fotbal FCSB a efectuat un cantonament centralizat, în perioada 3-14 ianuarie, în Turcia, ţară cu risc epidemiologic ridicat. Imediat ce au sosit în ţară, joi după amiază, jucătorii echipei antrenate de Anton Petrea au intrat în cantonament la baza de pregătire de la Berceni. Conform legii, persoanele care se întorc din Turcia trebuie să intre în carantină pentru 14 zile. O excepţie o reprezintă sportivii care participă în ţări cu risc epidemiologic ridicat la competiţii internaţionale.
Formaţia condusă de Anton Petrea este singura echipă din Liga I care a efectuat un cantonament în străinătate în această perioadă.

Ceferiștii, deranjați de aroganța lui Becali

Înainte de declarația oficialului LPF, Gigi Becali, patronul FCSB, a dat asigurări că echipa nu va avea nicio problemă, iar celelalte echipe n-au mers în cantonament extern pentru că ”n-au inteligență”. Afirmația, care a stârnit multe controverse, ridică multe semne de întrebare privind modul în care LPF aplică reglementările în vigoare privind restricțiile impuse de pandemie.

Astefl, antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Edward Iordănescu, a comentat posibila carantinare a lotului formaţiei FCSB la întoarcerea din stagiul de pregătire din Turcia, declarând că şi-ar fi dorit la rândul său un cantonament în străinătate, dar gruparea sa nu a primit aviz din partea autorităţilor în contextul pandemiei de coronavirus.
„Sunt persoane mult mai abilitate să comenteze… eu ce pot să spun este că regulile cred că sunt făcute pentru toţi la fel. Şi trebuie să ne supunem lor. Cei care vor analiza vor vedea dacă au greşit colegii noştri de competiţie sau nu. Dar vă spun cu certitudine că şi mie personal mi-ar fi plăcut să mergem într-un cantonament în străinătate în care să nu fie nevoie să ne confruntăm cu toate aceste probleme legate de vreme”, a spus tehnicianul CFR-ului. „Aştept şi eu cu curiozitate în ce măsură se vor rezolva lucrurile. Eu ştiu că atunci când s-a pus problema şi am discutat cu conducerea mi s-a spus că nu am primit aviz pentru a putea merge într-un cantonament centralizat în străinătate… şi că permisiunea s-ar fi dat numai în cazul unor competiţii oficiale. Mai multe vom vedea zilele următoare”, a adăugat el.
Și Marius Bilașco a fost deranjaat de atitudinea celor de la FCSB. „Suntem curioși cum se va soluționa această situație. Dorința noastră a fost de a ne pregăti în condiții bune și de a face un cantonament în străinătate, dar noi am ales să respectăm legea și am rămas în țară. Am avut avans dat pentru un cantonament tot în Turcia, pe care l-am pierdut. A fost vorba de vreo 15.000 euro. Ni s-a transmis de la DSP (Direcția de Sănătate Publică – n.r.) că la întoarcere vom intra în carantină.

Am ales să respectăm legea, dar asta nu înseamnă că suntem proști. Am văzut că domnul Gigi Becali a spus că toți cei care au rămas în țară nu s-au gândit la cantonament afară. Ne-am gândit, dar am ales să respectăm legea. Cred că am procedat corect și în spiritul legii, pentru că toți trebuie să o respectăm.

Eu cred că nu există loc de interpretări, nu pot unde poate fi o breșă, ca tu să fentezi legea. Dacă FCSB nu va intra în carantină și se va crea un precedent, în următoarea pauză competițională vom alege să mergem și noi undeva, într-o țară din zona galbenă sau roșie. Fără a avea vreo problemă în momentul întoarcerii în țară”, a declarat și Marius Bilașco la PRO X.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut