FCSB – CFR Cluj, meciul de cinci stele al finalului de an

CFR Cluj joacă, joi, restanța din deplasare împotriva FCSB-ului, iar în cazul unei victorii poate egala la puncte liderul Farul Constanța, înaintea ultimei etape din acest an. Antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, a declarat, miercuri, că pe jucători îi va aștepta un joc foarte greu împotriva vicecampioanei țării, și asta mai ales datorită faptului că echipa sa se confruntă cu mai multe probleme de sănătate. Oricum, spune Dan Petrescu, indiferent de ultimele două jocuri care mai sunt de disputat în acest an, cu FCSB, joi, și Hermannstadt, pe 20 decembrie, în Gruia, anul acesta a fost unul dintre cei mai buni din istoria clubului.

”FCSB a avut mereu forță în atac. De când sunt eu antrenor la CFR, nu știu vreun an în care să nu fi avut jucători foarte buni în atac, de forță. Suntem conștienți de acest lucru. Sper că voi reuși să-I fac și pe jucători să înțeleagă că va fi foarte greu, că sunt în formă, au și câștigat 10 meciuri din 11 în campionat. Asta înseamnă că și-au revenit total, și sunt în lupta pentru titlu, lucru la care eu mă și așteptam oricum și când erau pe penultimul loc.

Este un meci foarte important, dar indiferent de rezultat nu se schimbă prea multe. Se va juca în continuare, vor mai fi încă 19 meciuri, deci nu se va decide nimic acum.

Avem și noi destule probleme în lot, răceli, jucători suspendați, accidentați. O să vedem ce se va întâmpla până la ora meciului, sunt puțin îngrijorat pentru că în apărare avem foarte mulți jucători cu probleme.

Va fi interesantă reîntâlnirea cu Omrani, ce să zic? A stat aici cinci sau șase ani, a avut rezultate excelente, asta a fost decizia lui (să plece la FCSB, n.red). A spus că vrea să plece în străinătate, că în România nu vrea să joace la alt club… La meciul cu noi n-o să-i urez defel baftă, în niciun caz. Poate doar după.

Mereu au fost meciuri strânse, indiferent dacă s-a jucat la Cluj sau pe Național Arena. Cred că și acum va fi la fel, dar, repet, sper să pun o apărare decentă la acest joc și să nu mai fie atâtea probleme cum sunt în momentul acesta.

A fost unul din cei mai buni ani din istoria CFR-ului, cu câștigarea campionatului, cu accederea în primăvara europeană, deci indiferent dacă nu vom reuși să câștigăm aceste ultime două meciuri, eu zic că a fost un an fantastic pentru CFR.

Dacă băteam la Botoșani, eram acum la un singur punt de Farul și cu un meci mai puțin. Eram, deci, la mâna noastră ca să terminăm acest an pe primul loc. Nu mai depinde doar de noi asta acum, pentru că acel gol primit la Botoșani a schimbat datele problemei. Mi-a părut rău că n-a funcționat iar VAR-ul, nu știu de ce s-a întâmplat. Nu înțeleg acest lucru, doar la meciurile noastre se întâmplă.

În ultimul an, la CFR au fost foarte multe plecări, foarte multe veniri, și asta, în opinia mea, nu e bine. Trebuie să facem un lot stabil, pentru că permanenta asta schimbare n-are cum să aducă rezultate prea bune. E clar și că ne dorim mereu jucători buni, care să facă față, dar schimbări prea mari la echipă nu cred că vor fi în această iarnă”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă de miercuri.

Partida dintre FCSB și CFR Cluj se va disputa, joi, pe Arena Națională din București, de la ora 20,.00.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut