Falimentul asiguratorului City Insurance = pagube de peste 150 milioane euro

Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR), care este garant pentru despăgubirile evenimentelor produse în străinătate, apreciază că falinmentul societății de asigurare City Insurance va genera pagube de peste 150 milioane euro.

Preşedintele BAAR, Mădălin Roşu a declarat că se aşteaptă să apară daune după falimentul City Insurance încă vreo şase ani de acum încolo.
„RCA are un efect pe termen mediu spre lung. Da, ne putem aştepta şi peste câţiva ani. Încă plătim pentru
(societățile de asigurare – n.r.)Astra şi Carpatica. Şi acum plătim. Mai aveam de plată vreo 37 de milioane de euro pentru falimentul Astra şi Carpatica. Probabil că estimarea daunelor aferente pagubelor în afara României (pentru City Insurance – n.r.) este, probabil, cel puţin la nivelul Astra şi Carpatica împreună. Dacă pentru cele două am avut 150 de milioane de euro, ne aşteptăm de la 150 de milioane de euro în sus”, a spus Roşu, citat de Agerpres.
Autoritatea de Supraveghere a Asigurărilor (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut