Facultatea de Medicină Dentară a lansează prima campanie mobilă din județul Cluj

Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cuj-Napoca, împreună cu Regina Maria Dental Clinics și Smilemobilul în baza unui parteneriat public-privat, demarează prima campanie de stomatologie mobilă din județul Cluj, anunță reprezentanții UMF.

Recent Smilemobilul a fost în localitatea Iara, unde peste 50 de copii din clasele primare au beneficiat de consultații, extracții, igienizări profesionale, obturații și sigilări, potrivit acelorași surse. Scopul acestui program, care a început în luna martie, este de a încuraja formarea unor deprinderi sănătoase în ceea ce privește igiena dentară și tratamentul precoce în cazul apariției unor astfel de afecțiuni. Astfel, în cadrul acestei campanii, medici rezidenți voluntari oferă consultații și tratamente stomatologice gratuite copiilor din zonele rurale ale județului Cluj.

După cum declară reprezentanții UMF Cluj-Napoca, Smilemobilul își propune să ajungă în zone rurale fără acoperire stomatologică. Până în prezent, 220 de pacienți au primit consultații și tratamente gratuite în cadrul acestui program. Din păcate, în mediul rural se simte o lipsă acută a serviciilor stomatogice. Din totalul de cabinete și clinici stomatologice din România doar 13% sunt situate în mediul rural.

sursă foto: pagina facebook UMF

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut