Făclia-33 de ani în slujba clujenilor sub semnul echilibrului și al jurnalismului de calitate

Cluj-Napoca. 23 decembrie 1989. Exact acum 33 de ani, în primele clipe de libertate, apărarea primul ziar liber din judeţul Cluj, denumit atunci, pur şi simplu, Adevărul.
Din 27 decembrie apare sub numele de ADEVĂRUL în Libertate iar în 1991 îşi schimbă numele în ADEVĂRUL de Cluj Din 2007, în urma unui litigiu cu trustul de presă ADEVĂRUL Holding a lui Din Patriciu, este nevoit să renunţe la numele de ADEVĂRUL de Cluj şi alege să apară sub numele de Făclia. În prezent, cotidianul apare în format print, putând fi citit şi în variantă online.

Munca redactorilor pe parcursul a mai bine de trei decenii realizată sub semnul echilibrului și al jurnalismului de calitate a făcut ca ziarul nostru să devină reperul principal de informare al clujenilor. La acest lucru a contribuit major managementul și viziunea celor care s-au aflat în fruntea ziarului. Și aici trebuie amintiți Ilie Călian, Valer Chioreanu și Michaela Bocu, care din păcate nu mai sunt printre noi. Toți aceștia, prin politica editorială promovată au reușit să mențină linia independentă a ziarului în toate etapele cu turbulențe care au marcat societatea românească după 1989. Această linie a fost continuată de Radu Vida și va merge mai departe prin implicarea tuturor celor celor care lucrează la Făclia de Cluj.
Paginile ziarului au fost și continuă să fie uși deschise pentru artiștii clujeni, pentru cercetători, tinerii talentați, pentru medici, pentru sportivi, experți în diverse domenii și profesori, care au ceva de spus și prezentat pentru comunitate. Totodată, Făclia a constituit o adevărată școală de presă pentru tinerii jurnaliști, care au găsit aici profesioniști dispuși să-i introducă în tainele acestei meserii și să le șlefuiască talentul.
Desigur, un rol important în menținerea ziarului în inimile clujenilor l-au avut numeroșii colaboratori ai redacției din diverse domenii care au înțeles standardele noastre și s-au străduit să răspundă așteptărilor cititorilor.
Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în toți acești ani și vă urăm pe această cale „Sărbători fericite!”

 

 

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut