Extinderea rețelei de apă și canalizare în municipiul Gherla

În ciuda vremii nefavorabile din această iarnă, pe raza municipiului Gherla continuă lucrările de extindere a conductei de apă și canalizare.

Dacă până acum am fost obișnuiți că la Gherla aceste investiții de gospodărie comunală se execută de obicei vara, iată că în această iarnă angajații sucursalei Gherla a Companiei de Apă „Someș” SA nu se opresc și continuă lucrările planificate pe acest an. De fapt, au început extinderea rețelei de apă și canal în noul cartier de locuințe de pe strada Hășdății, unde până în 2022 nu au fost introduse nici apa, nici canalizarea.

Zilele trecute s-a muncit atât mecanic, cât și manual la săparea șanțurilor, în care au fost montate țevile. Au fost perioade când condițiile meteo nu au permis buna desfășurare a operațiunii, dar important e că investiția se află în plină derulare și până la primăvară lucrarea va fi executată, spre satisfacția locatarilor care vor mai construi case în zona respectivă. Este vorba de Cartierul Nou, cum este denumit de gherleni capătul străzii Hășdății, unde Primăria a repartizat terenuri pentru ridicarea de case familiale. Foarte  bine au procedat edilii municipiului Gherla, ei asigură deja toate necesitățile unui confort stabil și nu au procedat invers, adică după ce locuințele erau deja gata și să spargă carosabilul cu aceste lucrări gospodărești.

Din păcate, în multe orașe din județul Cluj administrațiile locale nu țin cont de urgențele acestor lucrări și le realizează după ce blocurile de locuințe sunt deja predate beneficiarilor. Asta doresc să evite cei care conduc destinele urbei de pe Someș, unde nu întâmplător investițiile nu se opresc pe timpul anotimpului friguros. Lucrările de pe strada Hășdății vor fi terminate în luna iunie 2022.

După cum ne-a spus directorul sucursalei Gherla a Companiei de apă „Someș” SA, ing. Vasile Morar, paralel cu lucrările amintite mai sus, cei 40 de angajați ai serviciului apă-canal schimbă conductele de apă și canalizare pe aleile cartierului „Între ape”, iar în săptămânile următoare vor introduce canalizarea pe un tronson al străzii Gelu. Totodată, pe strada Liviu Rebreanu vor fi schimbate țevile de apă și canal, modernizarea rețelei stradale aflându-se și în viitor în atenția conducerii sucursalei Gherla a Companiei de apă „Someș” SA.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut