Expoziție în folosul refugiaților din Ucraina

O expoziție cu lucrări realizate din produse reciclate și neconvenționale se deschide vineri, 4 martie, la Cluj-Napoca, la Centrul de Cultură Urbană de la Casino.

Expoziția „Sustainable Art Exhibition – Celebrating Women” – „un manifest pro cultural despre aportul pe care femeile îl aduc în societate atât pe timp de pace, cât și în vreme de război” -, cuprinde peste 30 de ilustrații realizate pe hârtie reciclată și passepartout din dopuri de vin, origami, precum și sculpturi și instalații artistice, și este accesibilă și persoanelor nevăzătoare, cu ajutorul alfabetelor Braille și Scripor. De altfel, o parte dintre lucrările expuse sunt creația unor artiști din comunitatea nevăzătorilor. Alte lucrări aparțin unor artiști recunoscuți la nivel internațional, printre care: Ioana Man, Flaviu Moldovan, Cristina Cantemir, Silviu Ciora, Roxana Oroian, Ana Coroi și Cristina Andriuc.

Vernisajul expoziției va avea loc de la ora 17:30, cu participarea artiștilor care își expun lucrările. Expoziția va fi deschisă în perioada 4 -13 martie, programul de vizitare fiind între orele 10:00-18:00. Intrarea liberă.

Lucrările pot fi cumpărate, iar banii vor merge spre refugiații și locuitorii din Ucraina, cu ajutorul Insitutului Român pentru Pace, PATRIR.

Evenimentul este organizat de Asociația Art Mirror, în parteneriat cu Asociația Alfabetul Scripor, Asociația CIWIC (Cluj International Women’s Club), Transylvanian Opera Academy, PATRIR și Fundația Inocenti.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut