Expoziție de goblenuri la Centrul Turistic Gherla

La Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla a început stagiunea de toamnă a artei locale. Prima manifestare este expoziția de goblenuri, organizată în parteneriat cu Asociația Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj.

Sunt expuse 38 de lucrări, toate deosebit de frumoase și valoroase. Nu întâmplător, la vernisajul ce a avut loc luni, 6 septembrie, în sala din centrul orașului nu mai puteai găsi un loc liber, atât de multă lume s-a înghesuit să admire exponatele.

Cele care se prezintă în fața publicului sunt pensionarele Eva Morar, Maria Rigo și Maria Zsoldoș, care desfășoară o activitate creatoare bogată, rodul muncii lor fiind oglindit în cadrul acestei inedite expoziții, ce a trezit încă din prima zi interesul gherlenilor. Cele 38 de goblenuri reprezintă flori (majoritatea), imagini din natură, dar și teme religioase, pentru cele trei artiste talentate realizarea de goblenuri reprezentând o relaxare, o terapie prin artă, așa cum au recunoscut ele la vernisaj.

Evenimentul a fost deschis de managerul Centrului Turistic Gherla, doamna Monica Pătac, care a caracterizat această adevărată colecție de artă drept „o bijuterie”, și cred că nu a greșit, fiindcă exponatele sunt într-adevăr bijuterii. Unele lucrări au necesitat un an sau și mai mult de muncă migăloasă, așa cum au dezvăluit autoarele exponatelor. Numai cuvinte elogioase a avut la adresa celor trei pensionare și primarul municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan, prezent la vernisaj, felicitându-le pentru răbdarea de care au dat dovadă în realizarea goblenurilor. De fapt, toți participanții la eveniment au avut impresii dintre cele mai bune, mulți interesându-se și de procurarea lucrărilor expuse.

Expoziția Goblen Art poate fi vizitată toată luna septembrie, în zilele de luni-vineri, în intervalul orar 9:00 – 15:00, la Centrul Turistic Gherla, din Piața Libertății nr. 3.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut