Expoziție: Copiii imaginând viitorul

O expoziție inedită, cu imaginea unui oraș al viitorului, creat de copii, se deschide oficial luni, 24 aprilie, de la ora 13:30, la Instalația 10X10, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

Expoziția cuprinde 31 de lucrări ale elevilor clasei a IV-a B de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, care au urmat cursul „De-a arhitectura în orașul meu”, în anul școlar 2021-2022. Cursul a fost unul opțional, gratuit, coordonat de arhitectul Ciprian Șimon și profesor pentru învățământ primar Cecilia Nagy.

La evenimentul de luni vor fi prezenți micii autori ai lucrărilor, arhitecții și cadrele didactice care au coordonat cursul. De asemenea, expoziția va fi vizitată și de circa 40 de elevi care urmează, în acest an școlar, cursul „De-a arhitectura în orașul meu”.

Evenimentul este organizat de Beyond visual arts Gmbh, în parteneriat cu Asociația De-a Arhitectura și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Expoziția „Case de vis fantastice” va fi accesibilă publicului larg până în 15 mai 2023.

Cursul „De-a arhitectura în orașul meu”, oferit gratuit de Asociația De-a Arhitectura, se derulează, în prezent, în câteva școli din Cluj-Napoca. Prima ediție a cursului a avut loc în anul școlar 2021 – 2022 și s-a încheiat cu 31 de lucrări realizate de elevi, reprezentând fiecare câte o casă imaginată de cei mici. Ideile elevilor au devenit temă pentru biroul de arhitectură Beyond visual arts Gmbh din Cluj-Napoca, condus de Zsolt Szeibert, și au fost prelucrate și transformate în vizualizări tridimensionale.

Asociația De-a Arhitectura este formată din câteva sute de voluntari arhitecți din toată țara, care și-au asumat misiunea de a-i învăța pe cei mici despre ce înseamnă valorile urbane, arhitecturale și culturale, care stau la baza unei vieți sociale sănătoase și armonioase.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut