Update | Explozie produsă într-o mină de cărbune din Turcia. 22 de morți

Update 

Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte 28 au fost rănite în explozia de vineri la o mină de cărbune din nord-vestul Turciei, echipele de salvatorii acţionând peste noapte pentru a căuta supravieţuitori printre muncitorii care continuă să fie blocaţi în subteran, informează AFP.

Explozia produsă într-o mină din Amasra, un oraş de pe coastă Mării Negre, la ora locală 18:15 (15:15 GMT), a ucis cel puţin 25 de persoane, a anunţat pe Twitter ministrul sănătăţii, Fahrettin Koca, precizând că au fost spitalizate 11 persoane scoase din mină.

„Suntem cu adevărat în faţa unei situaţii triste”, a declarat ministrul turc de interne Suleyman Soylu, prezent la locul accidentului alături de ministrul turc al energiei.

Ora 23,08

Cel puţin 22 muncitori au fost ucişi şi alţi 20 au fost răniţi într-o explozie produsă într-o mină de cărbune din Amasra, în nord-vestul Turciei, a anunţat vineri ministrul turc al Sănătăţii, relatează AFP.

Acesta este primul bilanţ oficial după accidentul care a avut loc la 15.15 GMT şi ar putea creşte în timp ce zeci de muncitori sunt încă blocaţi în galerii situate la 300 şi 350 de metri sub nivelul mării.

Echipele de salvare precum şi membri ai familiilor minerilor blocaţi se află prezenţi la locul accidentului, potrivit primelor imagini difuzate de presa turcă la intrarea în mină.

Explozia, care a avut loc la 15:15 GMT, ar fi fost cauzată de o acumulare de gaz, potrivit sindicatului minerilor Maden-Is, citat de presa turcă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut