Exod invers în Cluj: Orășenii se mută în sate

Situația care a marcat România în ultimii ani – pandemia, dar și creșterea aberantă a prețurilor la locuințe în mediul urban – îi determină pe toți mai mulți clujeni să-și schimbe preferințele locative, și să se reorienteze spre locul ”în care s-a născut veșnicia”.

În primele nouă luni ale anului în curs, în județul Cluj au fost eliberate 1.761 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe total județ, cu 125 mai multe comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut.

În luna septembrie a acestui an, în județul Cluj s-au eliberat 178 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 21 mai multe comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 49 autorizații mai puține față de luna anterioară.

Datele furnizate de Direcția Județeană de Statistică Cluj arată că, în intervalul ianuarie – septembrie, au fost eliberate 1.340 de autorizații de construire pentru mediul rural și doar 421 pentru mediul urban. Acaeastă tendință a fost consemnată și în ultima lună a intervalului, când au fost eliberate 149 der autorizații de construire la sat, și numai 29 la oraș.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut