Exclusiv. Galerie Foto | Imagini cu o vulpe foarte slăbită în Parcul Sportiv “Iuliu Hațieganu”

O vulpe a fost surprinsă duminică dimineața pe aleea principală din Parcul Sportiv “Iuliu Hatieganu. Vulpea a fost văzută de un sportiv care își făcea antrenamentul de dimineață și cel mai probabil animalul căuta mâncare. Clujeanul care a suprins momentul spune că vulpea nu părea deloc deranjată, precizând că era foarte slăbită și nu e exclus să fie bolnavă.

De asemenea, în luna aprilie, Dan Ionescu, directorul Filialei Cluj a Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor a declarat pentru Făclia că asociația pe care o conduce a fost solicitată să extragă și două vulpi care își fac veacul în Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu, însă cadrul legal nu le permite vânătorilor să acest lucru. El a menționat că în acest caz doar Primăria și RADP ar putea acționa. „Sunt două vulpi care au se pare vizuină în parcul sportiv și deja s-au obișnuit cu oamenii. Noi nu puteam acționa în spațiu intravilan pentru că nu ne permite legea. Dacă vor fi prinse, putem sprijini relocarea vulpilor într-un fond de vânătoare pentru a a asigura revenirea în mediul lor natural”, a spus Ionescu.

Specialiștii recomandă ca în cazul în care observați vulpi să nu vă apropiați de ele și să nu le hrăniți, chiar dacă par blânde sau bolnave.

Vulpile sunt tot mai prezente în Cluj-Napoca.
În luna februarie a.c o vulpe aflată într-un autoturism parcat în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca a fost capturată și relocată în habitatul acesteia de către jandarmii și voluntarii din cadrul Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut