Exclusiv. Câți clujeni vaccinați au fost răpuși de COVID în ultima lună

Aproximativ 10 la sută dintre persoanele care au decedat în perioada 1 noiembrie – 4 decembrie 2021 în județul Cluj au fost vaccinate, reiese dintr-un document oficial obținut de ziarul Făclia.

Potrivit datelor, în această perioadă, în județul Cluj s-au înregistrat în total 286 de decese. Dintre acestea, 30 au fost la persoane vaccinate. Din totalul deceselor raportate, 221 au survenit la persoane care prezentau comorbidități. În această perioadă nu s-a înregistrat niciun deces la persoane sub 18 ani, însă potrivit datelor DSP, dintre cei răpuși de noul virus în această perioada 182 avea peste 65 de ani. Datele DSP mai arată că două dintre persoanele care au decedat din cauza COVID în perioada 1 noiembrie a.c. 4 decembrie a.c. erau reinfectate cu COVID-19.

Datele obținute de ziarul nostru mai arată că în perioada 15 august-21 septembrie a.c. în județul Cluj s-au înregistrat 211 de decese din cauza COVID iar 28 dintre acestea au fost la persoane vaccinate, ceea ce reprezintă în procent 13 la sută.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut