Examenul scris pentru directorii de școli – ”cel mai probabil, în 27 iulie”

Examenul scris pentru ocuparea funcțiilor de conducere în școli va avea loc, cel mai probabil, în 27 iulie, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a precizat că se vor evalua de la abilități cognitive, până la abilități manageriale.

„Ne gândim, de asemenea, ca această poziție de director educațional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care în momentul de față se află în negocieri cu Comisia Europeană. Ministerul Educației este printre puținele ministere care au răspuns în două rânduri la solicitările de clarificare venite din partea Comisiei Europene, spre deosebire de alte domenii care sunt în prima etapă. Am identificat soluții pentru a susține cererile noastre care totalizează 4,4 miliarde de euro pentru susținerea proiectului «România Educată», este vorba de investiții în infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului școlar, partea de învățământ profesional, mai ales învățământ dual, și partea de educație timpurie – creșe”, a adăugat ministrul, citat de AGERPRES.

Sorin Cîmpeanu a amintit că în 5 august vor expira toate mandatele conducerii școlilor din România. „Este nevoie să organizăm măcar această primă etapă, urmată de interviuri pentru cei care promovează prima etapă. Foarte probabil, nota minimă va fi 7. Toți aceia care vor promova această primă etapă se vor putea înscrie în septembrie și octombrie la concursurile care se vor susține în fiecare școală”, a explicat ministrul Educației.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut