Examenul național de rezidențiat: 1.432 de candidați înscriși la UMF „Iuliu Hațieganu”

Un număr de 1.432 de candidați – 771 absolvenți de Medicină, 278 absolvenți de Medicină dentară și 383 absolvenți de Farmacie – s-au înscris la UMF „Iuliu Hațieganu”, la examenul național de rezidențiat.

Organizat de Ministerul Sănătății, examenul va avea loc duminică, 20 noiembrie, în șase centre universitare din țară: Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara, UMF „Iuliu Hațieganu” fiind unul din cele șase centre de examinare. Anul acesta, Ministerul Sănătății a scos la concurs 5.634 de locuri și 231 de posturi, pentru care vor candida 10.330 de absolvenți din întreaga țară.

Examenul scris va începe la ora 10:00, va avea durata de 4 ore și se va susține în trei domenii: Medicină, Medicină dentară și Farmacie. Examenul se va desfășura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

Pentru a asigura condiții optime pentru candidați și pentru a respecta distanțarea fizică, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca anunță că a pregătit 13 săli de examen, în  amfiteatrele proprii, amfiteatre ale Universității Babeș-Bolyai și sala polivalentă BTArena. Prin Ordinul ministrului Sănătății se recomandă purtarea măștii de protecție și se vor asigura săli de examinare speciale pentru candidații care prezintă simptome respiratorii.

„Examenul național de intrare în rezidențiat este una dintre cele mai importante etape din viața unui viitor medic sau farmacist și, din acest motiv, universitatea noastră va privi cu maximă seriozitate modalitatea de organizare a acestui concurs, acționând preventiv și cu responsabilitate, în beneficiul candidaților. Și în acest an va fi o concurență mare pentru posturile și locurile scoase la concurs și le dorim mult succes tuturor candidaților”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”  Cluj-Napoca.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/ posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/ posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

La concursul de rezidențiat de anul trecut, cele mai mari punctaje din țară și cea mai mare rată de promovare, în toate cele trei domenii –  Medicină, Medicină dentară și Farmacie – au fost obținute de absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut