Evocarea Mitropolitului Bartolomeu și lansare de carte, la Muzeul Mitropoliei Clujului

Arhiepiscopia Clujului organizează joi, 17 martie, la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane, un eveniment cultural prin care își propune „aducerea în actualitate a personalității marcante a ierarhului cărturar Bartolomeu Anania, deopotrivă slujitor al Bisericii și om de cultură”, dar și evocarea părintelui academician Ioan Lupaș, „omul care s-a dăruit Bisericii, învățământului și țării”.

Cu acest prilej vor lua cuvântul: ÎPS Andrei, mitropolitul Clujului, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, director al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, prof. univ. dr. Șerban Turcuș, cadru didactic al Facultății de Istorie și Filosofie din Cluj-Napoca, și pr. prof. univ. dr. Alexandru Moraru, autorul volumului „Academicianul Ioan Lupaș și Ortodoxia românească. Atitudini”, apărut la Editura Renașterea.

Sesiunea comemorativă și evenimentul editorial vor fi completate cu un recital muzical de pian susținut de Maria Taloș, elevă a Liceului „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut