Eveniment editorial

Miercuri, 7 octombrie, la a Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga” din Cluj-Napoca a avut loc lansarea antologiei ”Ecoul singurătății – momente din vremea pandemiei” (editura Ecou Transilvan), volum coordonat de Nadia Fărcaș, care reunește texte semnate de numeroase personalități din diverse domenii.

In antologia ”Ecoul singurătății – momente din vremea pandemiei” am strâns laolaltă esența simțămintelor și a frământărilor unui număr impresionant de personalități din varii domenii, reușind să pătrundem în intimitatea fiecăruia pe timpul unei pandemii cu totul inedite pentru vremurile noastre. Suntem îngrijorați de noile cazuri de infectare cu Coronavirus, ajungând la un moment pandemic cu creștere progresivă a numărului de cazuri în România. În aceste vremuri grele pe care le trăim este nevoie să prețuim momentele împreună, deoarece această pandemie ne-a distrus atât din punct de vedere psihic, cât și economic. Fie că ne dăm seama sau nu, nimic nu va mai fi la fel, iar oamenii din întreaga lume s-au adâncit în necunoscut și frica s-a transformat treptat în panică. Acum ar fi un prilej pentru a ne întoarce la rugăciune, care ne poate ajuta în aceste vremuri dominate de confuzii, când efervescența știrilor tulbură liniștea sufletului. În călătoria noastră prin această viață singurul lucru care contează este felul în care am ales să trăim, într-o lume în care este agresivitatea verbală și emoțională se găsesc pretutindeni.

Începând cu luna martie a acestui an am trăit momente cumplite, crunte, chiar de groază, adâncindu-ne în singurătate, fiind obligați să păstrăm distanța între noi, nu doar fizică, ci și socială, însă poate că a venit și un lucru bun printre toate suferințele: am avut mai mult timp să medităm, sub umbra bucuriei, asupra unor lucruri importante din viața noastră, de care nu prea am avut vreme în fuga după lucrurile mundane. Mersul egal cu sine al timpului, ciclicitatea anotimpurilor, tabloul unor trăiri uimitoare în fața miracolelor existențiale se oglindesc candid în această perioadă de pandemie și antologia de față stă ca o mărturie, peste ani, a unei perioade stranii sub semnul căreia, treptat, învățăm să trăim și altfel.

Dragii mei, trebuie să fim puternici, să învățăm să nu cădem în capcana dezbinării, cauzată tot mai frecvent de lupta pentru putere și de știrile contradictorii care ne sunt inoculate zilnic. Este important ca școlile să funcționeze cât mai aproape de normal, să nu rămânem și fără umbra de cultură care ne-a mai rămas și totodată să nu întrerupem relațiile dintre noi, pentru că acest lucru duce treptat la stingerea societății. Primiți, toți cei prezenți în această antologie și cei care veți citi rândurile acestui amplu volum, cele mai calde gânduri de prietenie, stimă și respect!

Nadia Fărcaș

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut