Eveniment aniversar: „Patru Licee de Informatică la puterea a 50 de ani”

Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca organizează, în perioada 10-14 mai, alături de Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași și Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Timișoara, evenimentul aniversar „Patru Licee de Informatică la puterea a 50 de ani”,  ocazionat de împlinirea a 50 de ani de la înființarea primelor licee cu profil de informatică din România, în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Activitățile aniversare care se vor desfășura în această săptămână în cele patru licee includ: un concurs de proiecte IT, în cadrul căruia vor concura 12 echipaje, formate din elevii desemnați de la nivelul fiecărui liceu, avându-i ca mentori pe absolvenți care lucrează în domeniul IT; respectiv workshop-uri susținute de absolvenți ai celor patru licee, în zilele de 11, 12 și 13 mai. Evaluarea proiectelor va fi realizată în 11 mai, de către un juriu format din cadre didactice universitare și specialiști IT. Proiectele vor  putea fi vizionate începând cu data de 13 mai, când va fi disponibilă o galerie virtuală a acestora, postată pe site-ul evenimentului http://liisgm.000webhostapp.com/.

„Liceul de Informatică «Tiberiu Popoviciu» din Cluj-Napoca este o unitate distinctă în peisajul învățământului preuniversitar clujean, care și-a desfășurat activitatea sub semnul calității, dovadă fiind rezultatele obținute de elevi, de-a lungul anilor, la examene naționale, la olimpiade și concursuri școlare. În acest an, greu încercat de pandemia provocată de virusul Covid-19, când Liceul de Informatică «Tiberiu Popoviciu» sărbătorește, alături de alte trei licee de informatică din țară, 50 de ani de existență, s-a demonstrat necesitatea competențelor digitale în funcționarea societății, prin desfășurarea online a activităților în multe domenii. Acum, la a 50-a aniversare, le doresc tuturor să fie sănătoși, să aibă parte de împliniri personale și profesionale, să găsească forță și energie în fața provocărilor, speranță și  încredere că împreună vor reuși să ducă mai departe tradiția acestei prestigioase unități de învățământ! La mulți ani tuturor celor care își desfășoară activitatea la Liceul de Informatică «Tiberiu Popoviciu» din Cluj-Napoca!” – a transmis inspectorul școlar general al IȘJ Cluj, Marinela Marc.

 Festivitatea de închidere a evenimentului „Patru Licee de Informatică la puterea a 50 de ani” va avea loc vineri, 14 mai.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut