Evaluarea Națională: 13 absenți la proba de Limba și literatura maternă

Ultima probă scrisă a examenului de Evaluare Națională, proba la Limba și literatura maternă, pentru elevii care au studiat în limba minorităților naționale, s-a desfășurat, vineri, la Cluj, fără incidente.

Conform celor anunțate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, din totalul celor 630 de elevi înscriși, au fost prezenți 617, iar 13 absolvenți ai claselor a VIII-a nu s-au prezentat la probă. În județul Cluj nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

Primele rezultate vor fi comunicate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00-12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice centrelor de examen. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează  că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/ reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut