Europarlamentarul PNL Daniel Buda: Președenția cehă a UE susține intrarea României în Schengen

Europarlamentarul PNL Daniel Buda declară că președenția cehă a Uniunii Europene susține intrarea României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen! El a precizat că anunțul a fost făcut de Pavel Blažek, ministrul Justiției din Cehia, în cadrul Comisiei Juridice din Parlamentul European.

„Aderarea României la Spațiul Schengen este un obiectiv asumat de Guvernul Ciucă! România a îndeplinit criteriile încă din 2011 pentru aderarea la acest spațiu, dar din diverse motive s-a tot amânat acest lucru! Astăzi, la Comisia Juridică din Parlamentul European, în cadrul discuțiilor cu Ministrul Justiției, Pavel Blažek, din Cehia, care asigură președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, am subliniat necesitatea privind aderarea României la acest spațiu! Răspunsul prompt al Ministrului nu a întârziat să vină, acesta afirmând: „Atât personal, cât și președinția Cehă susține intrarea României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen!”
În cadrul discuțiilor din Comisia Juridică din Parlamentul European, eurodeputatul Daniel Buda a arătat că România este pregătită încă din 2011 pentru această aderare, precizând că cu toate acestea i s-a refuzat intrarea în spațiul Schengen.

„Avem toate condițiile tehnice îndeplinite și astăzi suntem furnizori de securitate și stabilitate în regiune. Ați vorbit în mod corect despre ceea ce înseamnă gestionarea unui flux de migranți masiv din Ucraina, România este în prima linie având graniță cu Ucraina și gestionăm foarte bine acest flux de migranți din poziția aceasta de furnizori de securitate de securitate, subliniez acest lucru. Din păcate, până în momentul de față, s-a refuzat intrarea României în spațiul Schengen. Săptămâna trecută, cancelarul Germaniei și-a exprimat opinia fermă, în sensul în care România, Croația și Bulgaria trebuie să intre în spațiul Schengen și mă interesează dacă la nivelul președinției cehe există un punct de vedere legat de acest aspect pentru că ținerea României mai departe în afara acestui spațiu este profund imorală și profund nedreaptă. Mulțumesc!”, a spus eurodeputatul român.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut