Etex investește 1 milion de euro în fabrica din Aghireșu

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, continuă investițiile și procesul de modernizare al fabricii de la Aghireșu, prin achiziția unei instalații noi de uscare și micronizare a gipsului.

Investiția în valoare de 1 milion de euro continuă dezvoltările din 2021, când Etex Building Performance a investit un milion de euro pentru îmbunătățirea capacității logistice a fabricilor de la Turceni și Aghireșu, dar și pentru demararea proiectului de recuperare a gipsului de la Rovinari și retehnologizarea procesului de însăcuire la fabrica de la Aghireșu.

“Noua instalație de la fabrica noastră din Aghireșu aduce o îmbunătățire semnificativă procesului de producție și va fi pusă în funcţiune la sfârșitul anului. Aceasta contribuie la reducerea semnificativă a consumului de energie cu productivitate crescută și confirmă angajamentul nostru privind sustenabilitatea produselor“ a declarat Andrei Popa (foto), Country Sales Manager Romania & SEE Etex Siniat Building Performance.

Industria de construcții este unul dintre cei mai mari consumatori de materie primă, dar și unul dintre cei mai mari producători de deșeuri la nivel global. În acest context, reciclabilitatea materialelor de construcții este esențială pentru o tranziție cât mai rapidă la o economie circulară și rezilientă. Toate produsele pe bază de ipsos fabricate de Etex Building Performance la Aghireșu, Cluj, se pot recicla și transforma în produse noi, ceea ce oferă câștiguri semnificative în termeni de eficiență, reducerea deșeurilor și decarbonizare.

Etex Building Performance operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu. Compania furnizează produse din ipsos și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidențiale, spitale, centre comerciale și spații industriale. Grupul Etex este un producător global de materiale de construcții și un pionier în domeniul construcțiilor ușoare, cu peste 13.500 de angajați la nivel global, care operează peste 140 de unități în 45 de țări și a înregistrat venituri de 3 miliarde de euro în 2021.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut