Este oficial! U BT Cluj va juca direct în grupele Basketball Champions League

În urma unui sezon excepțional făcut în Basketball Champions League, campioana României, U Banca Transilvania Cluj va participa, în sezonul următor, direct în grupele celei mai puternice competiții baschetbalistice din Europa.

Federația Română de Baschet a prezentat în fața conducătorilor Basketball Champions League o sinteză legată de evoluția bună din ultimul sezon al BCL a echipei U-Banca Transilvania Cluj, precum și impactul și emulația create în România de această prestigioasă competiție.

De asemenea, meciurile susținute la BT Arena au fost organizate impecabil, România dovedind că se poate ridică la nivelul celei mai importante competiții intercluburi organizată de FIBA.

„Este o realizare pentru baschetul românesc. Mă bucur că am reușit să convingem acest organism că echipele românești de club au ajuns la un nivel competițional ridicat, că ne aflam într-un moment în care ne putem duela de la egal la egal cu reprezentante ale unor ligi puternice din Occident.

Bravo Clujului pentru cum a luptat în Champions League în sezonul precedent, eforturile noastre, ale federației, ar fi fost zadarnice dacă nu ar fi fost coroborate cu evoluția extrem de bună a campioanei României”, a precizat Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet.

În ediția precedentă a Basketball Champions League, U-BT Cluj a ajuns până în sferturile competiției, ratând prezența în final-four-ul competiției după seria pierdută împotriva germanilor de la Ludwigsburg.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut