,,Eroi prin ochi de copii’’. Un spectacol impresionant pe Arena din Jucu

Sincer să fiu, rar am putut să văd un spectacol de o asemenea dimensiune și frumusețe dedicată copiilor în îndelungata mea activitate de reporter. Noua arenă sportivă din Jucu, comună ce tinde vădit spre confort urbanistic prin alergătura și proiectele neobositului primar, Valentin Pojar, a fost teatrul unui spectacol pentru sute de copii și părinți ce a depășit chiar și așteptările multor optimiști.

Un reușit succes, dar și o adevărată premieră să aduci pe acest gazon al Jucului de Sus un elicopter al armatei de la Baza Aeriană 71 ,,General E. Ionescu’’ Câmpia Turzii, planor de la Aeroclubul ,,Traian Dârjan’’, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmerie Mobilă Cluj–Napoca, pompieri și salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Avram Iancu’’ Cluj, militari din cadrul Unității Militare Jucu și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, care au adus cu ei mai mai multe elemente din a lor dotare logistică.

Firesc că nu au lipsit imensele tomberoane gonflabile, standurile cu numeroase jucării, atelierele de picturi, întâlnirea cu simpaticul Totto, muzică și jocuri.

Festivitatea de deschidere a revenit directorului Școlii Gimnaziale ,,George Barițiu, prof. Mădălin Trohonel și primarului comunei Jucu, Valentin Pojar, din al căror mesaj am reținut salutul adus sutelor de participanți și mulțumirile adresate celor implicați în realizarea reușitului eveniment dedicat vlăstarelor comunei și a celor sosiți din Chinteni, Frata, Hășdate, Finișel și un grup de elevi de la Colegiul Pedagogic ,,Gheorghe Lazăr’’ din Cluj – Napoca.

Evenimentul ,,Eroi prin ochi de copii’’, desfășurat la Jucu, a fost parte integrantă a acestei zile memorabile, menționa directorul unității de învățământ, fiind o experiență unică pentru cei peste 300 de copii prezenți la a lor sărbătoare.

De asemenea, a exprimat recunoștința față de eforturile remarcabile ale dlui primar Valentin Pojar, care a organizat și coordonat acest eveniment deosebit, fiind un lider dedicat și pasionat de dezvoltarea comunității locale și a învățământului din comună.

În aceeași notă a dragostei pentru viitorul comunei și țării a vorbit și șeful administrației locale Valentin Pojar, care lângă salutul de bun venit al celor mici și urarea de a crește mari, sănătoși și tot așa de frumoși, a adus sincere mulțumiri instituțiilor care au onorat și au dat valoare acestui eveniment atât de bine gustat de cei mici, care au urmărit cum aterizează un elicopter în care au fost invitați să urce, să facă poze și să primească suficiente răspunsuri de la echipajul de bord.

De-a lungul stadionului au fost organizate atelierele la care cei mici au avut acces să vadă și să rețină cum lucrează ISU, începând cu primul ajutor al paramedicilor, apoi Jandarmeria, Poliția, care le-a vorbit despre mașina și motocicleta cu girofaruri și sirene, iar Armata le-a permis celor mici să mânuiască mitralieră și pe trăgaci, dar fără…muniție. Același interes a fost și în jurul planorului de la Dezmir.

Jocul la tobogane, concursul de pictură, muzica și bogăția de baloane colorate au încununat această zi deosebit de frumoasă, pe care copii Jucului, și nu numai ei, o vor așeza în cele mai frumoase amintiri ale copilăriei lor.

Dumitru VATAU

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut