Erik Lincar: ”Valoarea lui ”U” este atuul care ne poate promova direct în Liga I”

U” Cluj joacă, luni, primul meci oficial din acest an, Cu Concordia Chiajna, una dintre contracandidatele la promovarea în Liga I.

Erik Lincar, antrenorul ”șepcilor roșii” spune că încă se mai gândește la primul 11 pe care-l va trimite pe teren, și declară că meciul va fi unul echilibrat, având în vedere și valoarea adversarilor.

”Concordia e o echipă solidă, care cred că este la același nivel fizic ca și noi, au adus și ei unsprezece jucători. Cred eu că în echipa de start, luni seara, vor apărea minim 4-5 jucători. Acum și eu stau și mă gândesc ca și noi am făcut opt transferuri, și trebuie să văd ce voi alege pentru primul 11, sau să fim omogeni, sau să mergem pe o formulă mai nouă.

Ar fi foarte bine pentru noi ca starea terenului să fie bună, să nu fie moale, să putem avea posesie. Știe foarte bine toată lumea că cei de la Chiajna, cu antrenorul Claudiu Niculescu, preferă mereu să joace mult pe contraatac, și atunci trebuie să ne așteptăm la așa ceva din partea lor. Sper să avem și un număr important de suporteri în tribune, și cu siguranță, jucând acasă ne dorim cele trei puncte ca să intrăm și matematic în playoff.

Concordia e o echipă foarte bună în defensivă, am lucrat la asta și la antrenamente, dar au și ei slăbiciunile lor, vom încerca să profităm de ele. E adevărat că primesc foarte greu gol, dar sper să fim foarte inspirați luni seară, și să reușim să marcăm gol, sau goluri. Vor conta mult și fazele fixe. Ambele echipe au și executanți și participanți la aceste momente și care pot decide aceste situații”, a declarat Erik Lincar, la conferința de presă

Tehnicianul Universității are încredere că echipa sa poate promova direct în Liga I, evitând astfel barajul extrem de complicat împotriva unei echipe din prima ligă.

”Avem un atu pentru a promova, și ăsta este valoarea noastră. Am transferat jucători de la un nivel bun, din Liga I, de la echipe bune. Pe compartimente lucrăm tot timpul la antrenamente, în cercăm să fim foarte buni în fiecare din acestea, iar în ce privește ocupanta locului 2, Hermannstadt, este foarte important să ne câștigăm jocurile, mai ales că etapa a doua din playoff jucăm un meci direct, în care, vă dați seama, câștigând la Mediaș putem chiar trece peste ei. Și, oricum, intrând în playoff, vor fi echipe bune, nu vor fi doar Hermannstadt, Petrolul, toate vor avea o valoare foarte bună cu siguranță că va trebui să fim foarte atenți, concentrați.

După cum am mai spus, noi trebuie să intrăm matematic în playoff, după care să ne câștigăm etapele care mai sunt de jucat în acest minicampionat, iar în playoff trebuie să fim foarte inspirați. E clar că în fotbal trebuie să ai și șansă. Eu am trecut prin momente care, poate, șansa a trecut la secunde de mine, și de aceea spun că e important să ai șansă”, a mai spus Lincar.

Despre luptele grele purtate în aceste zile pe teritoriul Ucrainei, antrenorul s-a declarat consternat că omenirea mai poate asista la așa ceva în anul 2022.

”Eu spun că ceea ce se întâmplă acum în Ucraina ne va afecta mult timp de acum încolo, ne afectează și doar emoțional urmărind știrile și să vedem tragedia prin care trece poporul ucrainian, dar, vă dați seama, și noi suntem aici destul de aproape de această situație. Ne preocupă ce se întâmplă acolo, și cred că e la fel pentru toți cei care trăim în România. Speranța noastră este să se termine cât mai repede și cele două părți să ajungă la o înțelegere, să nu mai avem parte de bombardamente, de rachete, avioane și alte lucruri care, credeam noi, că în acest an 2022 nu ar mai putea să se întâmple”, a conchis antrenorul lui ”U”.

”Am întâlnit un grup foarte unit aici la Cluj, o echipă bună, niște colegi extraordinari. Suntem în fața unui meci important, luni vom întâlni o echipă bună, Concordia Chiajna, o contracandidată la promovare. Au un lot bun, echilibrat, dar suntem pregătiți din toate punctele de vedere pentru a câștiga acest meci. În orice început este foarte important să câștigi, mai ales că jucăm acasă, și suntem foarte încrezători. Gândiți-vă că mai sunt 39 de puncte puse în joc, important este noi să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut, să fim pregătiți sută la sută, să câștigăm primul meci, apoi luăm lucrurile pas cu pas. Dar, evident, trebuie să câștigăm toate meciurile, 9 puncte trebuie să facem până la playoff”, a declarat și Florin Ilie, prezent și el la conferința de presă.

”Am fost foarte bine primit la echipă, ne-am antrenat foarte bine cu toții și trebuie să facem în așa fel încât să ne îndeplinim obiectivul, să promovăm. Meciul cu Concordia  nu va fi deloc unul ușor, dar jucăm acasă și trebuie să-l câștigăm. Îi așteptăm pe suporteri să vină cât mai mulți la meci, mai ales că este primul din acest an, și să ne susțină pentru a trece de contracandidata din Chiajna. Știu de meciurile cu 25.000 de spectatori pe Cluj Arena, și depinde doar de noi să-i atragem pe suporteri la stadion”, a declarat și Roberto Romeo, și el nou-venit în familia ”alb-negru”.

Partida dintre ”U” Cluj și Concordia Chiajna se va disputa luni, 28 februarie, de la ora 20.00, pe Cluj Arena.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut