Erik Lincar, U Cluj: ”Îmi doresc să ne descurcăm mai bine decât promovatele de anul trecut”

Fotbaliștii Universității Cluj au început pregătirile pentru viitorul sezon al Ligii I, acolo de unde au absentat în ultimii șapte ani. La primul antrenament de după promovare, Erik Linkar a avut la dispoziție 19 jucători.

Portari: Andrei Gorcea, Sebastian Păun, Dragoș Jișa.

Fundași: Roberto Romeo, Darius Fălcușan (junior U19), Iustin Neacșu (junior U19), Florin Ilie, Denis Ispas, Paul Pîrvulescu, Mihai Dobrescu.

Mijlocași: Ioan Filip, Romario Pires, Cosmin Meșter (revenit din împrumutul de la SCM Zalău), Florian Haită, Martin Remacle, Matei Moraru (junior U19).

Atacanți: Albert Hofman, Dragoș Tescan, Adrian Bălan (transferat de la Rapid București).

Printre absenții motivați s-au numărat Andrei Pițian (transferat recent de la Chindia Târgoviște) și Ely Fernandes. N-au fost prezeți la reunire nici Alex Boiciuc, cu care clubul nu a reușit să ajungă la o înțelegere pentru prelungirea contractului, și nici Tudor Vomir, jucător pentru care se caută o echipă pentru a fi împrumutat.

Erik Lincar: Îl apreciez mult pe Dan Petrescu, dar asta nu înseamnă că nu vreau să câștigăm cu CFR”

”Suntem bucuroși să ne reîntâlnim, e adevărat că nu mai suntem același lot. Unora dintre jucători le-au expirat contractele, unii au hotărât că e mai bine să meargă la alte echipe. În același timp încercăm să rezolvăm cât mai multe transferuri în această perioadă. Ce pot să vă spun e că muncim mult la cele 7-8 transferuri pe care ni le dorim. E adevărat că încercăm să aducem jucători de valoare, chiar jucători care au jucat anul trecut în play-off. Nu este ușor, dar eu spun că o să vedeți și în această săptămână că vor mai fi prezentați și alți jucători. Important e să avem un număr cât mai mare de jucători cu care să începem campionatul, dar nu pot să spun că vom definitiva lotul înainte de a pleca în cantonament, mai ales că, știți foarte bine, perioada de transferuri se încheie pe 14 septembrie, deci e o perioadă destul de lungă.

Ne interesează foarte mult să reușim achiziții importante, iar obiectivul meu principal va fi să facem cât mai multe puncte, deși, la un moment dat, acestea se vor înjumătăți. Oricum, eu îmi doresc să ne descurcăm mai bine decât promovatele de anul trecut, cum spuneam, îmi doresc să strângem cât mai multe puncte și o să vedem la finalul campionatului regular pe ce poziție ne aflăm.

În privința adversarelor din Liga I, eu n-am nicio emoție în fața niciuneia dintre echipe, mai ales că, din câte am observat, sunt mulți antrenori tineri. Dintre antrenorii cu mare experiență sunt Dan Petrescu și Cristiano Bergodi, restul suntem, așa, între 40 și 50 de ani. Sunt foarte mulți foști colegi de-ai mei, deci aștept cu interes să-i întâlnesc pe rând pe fiecare dintre ei.

Pe Dan Petrescu îl apreciez foarte mult, și am spus asta în mai multe rânduri, am preluat din pragmatismul lui, și am încercat să implementez asta în ultimul timp, la echipele pe care le-am antrenat. Cred eu că așa am și reușit să promovăm cu U Cluj în dauna celor de la Dinamo, dar asta nu înseamnă că nu-mi doresc să câștigăm împotriva celor de la CFR”, a declarat Erik Lincar la reunirea lotului.

Cinci amicale până la startul Ligii I

”Alb-negrii” vor continua pregătirea la Cluj până în 24 iunie, după care vor pleca în cantonament în Austria, în perioada 25 iunie – 5 iulie.

Programul meciurilor amicale:

  • 22 iunie 2022: U – Sănătatea Cluj
  • 27 iunie: U – FK Vojvodina Novi Sad (locul 7 în prima ligă din Serbia)
  • 29 iunie: U – TSV Hartberg (locul 11 în prima ligă din Austria)
  • 1 iulie: U – NK Osijek (locul 3 în prima ligă din Croația)
  • 3 iulie: U – NK Aluminij Kidricevo (locul 10 în prima ligă din Slovenia)

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut