Erik Lincar: ”Avem pretenția ca acest lot de jucători să ducă U Cluj în Liga I”

Antrenorul ”Șepcilor roșii”, Erik Lincar, spune că actualul lot al lui U Cluj este unul mult mai valoros decât cel din vara anului trecut, și este convins că echipa își poate îndeplini obiectivul suprem din acest an: promovarea în Liga I. Tehnicianul a avut doar cuvinte de laudă la adresa noilor veniți la echipă, și a dat explicații și despre vânzarea lui Pîrvulescu la Concordia Chiajna, una dintre contracandidatele la promovare. De asemenea, Lincar a cerut responsabilitate din partea arbitrilor, având în vedere și uriașele greșeli comise de aceștia în ultimele partide din prima ligă.

”În iarnă am considerat să renunțăm la anumiți jucători. Cauzele pot fi multe: poate nu s-au adaptat, poate n-au avut eficiență, poate au fost anumite probleme. Atunci, e clar că, aducând jucători de la Liga I, jucători în care noi avem încredere foarte multă, putem spune că lotul de acum este mult mai valoros decât anul trecut în vară. și că avem pretenția, atât noi cât și cei din conducere, ca acești jucători să ducă U Cluj în Liga I.

Trebuie însă să facem pașii care se fac în astfel de situații. Avem în față trei etape, trebuie să fim matematic în play-off, după care acolo să câștigăm un număr de puncte care să de califice direct în Liga I, de pe locul 1 sau 2. În play-off vom întâlni cele mai bune echipe, va fi un echilibru foarte mare, iar diferența se va face la detalii.

Consider că am reușit să aducem jucători de valoare, cu experiență. Cu siguranță, staff-ul meu cât și jucătorii vechi ar trebui să încercăm să-i integrăm cât mai repede, să înțeleagă ce-mi doresc de la ei ca și principii de joc, și zic eu că acest lucru s-a întâmplat în perioada de pregătire, în Antalya, în momentele în care au jucat, și spun că până la minutul 1 al partidei cu Chiajna toate lucrurile vor fi la cel mai înalt nivel.

Am mare încredere în jucătorii care au venit, au adus un plus echipei, observați că am adus jucători doar de la Liga I, iar toate aceste lucruri trebuie să se vadă și în teren prin rezultate, care sunt cele mai importante.

E foarte important ca la debutul în noul an, în partida cu Chiajna, să fim din punct de vedere fizic la cel mai înalt nivel, și jucătorii să poată să îndeplinească toate cerințele pe care le am la acest joc. Ați văzut că și adversarii noștri din primul meci au transferat 11 jucători, și ei vor trebui, ca și noi, să-i integreze pe toți, și cine va reuși mai repede și bine acest lucru va avea și câștig de cauză.

Mie nu mi-e frică de nimic în fotbal, doar că în ultimul timp, și văzând asta și la Liga I, eu mi-aș dori foarte mult să avem arbitraje corecte. Nu zic că cineva ar influența vreun joc, doar îi rog pe arbitrii să fie mai responsabili, Și vă dau un exemplu: la Ploiești am pierdut cu 1-0, am felicitat brigada, la Csikszereda am pierdut 3-1, am felicitat din nou arbitrii, dar în același timp nu am cum să felicit brigada din meciul cu Astra, sau din cel cu Șelimbăr. Mi-aș dori să nu fiu avantajat deloc, nici adversarul, dar arbitrajul să fie la cel mai înalt nivel. Ok, nu-i treaba mea, dar vreau și din partea lor un pic de responsabilitate, că vedem ce se întâmplă în Liga I”, a declarat Erik Lincar în cadrul conferinței de presă susținute la Cluj Arena.

”Pîrvulescu n-a fost deloc eficient”

Plecarea lui Pîrvulescu a surprins multă lume, mai ales că acesta a luat drumul Chiajnei, echipă care se luptă cu șanse mari și ea la promovarea în primul eșalon fotbalistic. Antrenorul lui U Cluj a spus că transferul a avut la bază un motiv simplu: lipsa de eficacitate a jucătorului.

”Anul trecut, în momentul în care am renunțat la anumiți jucători, am avut o discuție și cu el și i-am spus că-i voi mai acorda o șansă, să văd dacă mă voi putea baza pe el anul acesta. Eu cred foarte mult în calitățile lui Pîrvulescu, doar că, în ultimii ani, eficiența lui nu a fost la un nivel de o echipă precum U Cluj. Dacă ar fi să analizăm evoluțiile lui, vorbesc strict de perioada mea, a jucat în 12 partide, în trei a fost titular și, din păcate, l-am scos la pauză. Oare de ce? Și vorbind de eficiență, și asta se traduce prin pase de gol, prin goluri, el a reușit o recuperară bună în meciul cu Brașovul, din care Haită a reușit să marcheze, și, din păcate, cam atât!

Jucătorii din atac trebuie să dea goluri sau pase de gol. Cum Hoffman a dat șase goluri, jucător din 2003, aceeași pretenție o aveam anul trecut și de la jucătorii din partea stângă, gen Blejdea, Tescan sau Pîrvulescu, ca să avem totuși un echilibru în echipă”, a mai declarat Erik Lincar.

U Cluj dă târcoale jucătorilor de la Mediaș

Gabriel Giurgiu, managerul sportiv al U Cluj, a declarat și el că este foarte important felul în care echipa începe acest sezon, și a dat de înțeles că în perioada următoare vom putea vedea jucători ai Gazului Metan în tricourile Universității.

”Prima impresie contează foarte mult, pentru că știm că după cum începi o să ai și moral ridicat pentru următoarele meciuri, dar echipa trebuie să fie un nivel înalt din punct de vedere fizic, apoi mental și, bineînțeles și fotbalistic. E foarte important începutul și cred că avem capacitatea de a tura motoarele la maxim.

Sunt jucători interesanți acolo, dar până nu va fi ceva concret, până nu se semnează contracte, nu vrem să spunem nimic. O să vedeți astăzi, mâine dacă se va rezolva ceva din punctul ăsta de vedere”, a spus oficialul ”șepcilor roșii”.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut