Energie în Școlile Copilăriei

Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din Florești, județul Cluj, este una dintre școlile beneficiare ale proiectului „Energie în Școlile Copilăriei”, derulat de E.ON, preocuparea companiei fiind aceea de a oferi condiții mai bune de studiu pentru elevi și profesori printr-un iluminat eficient, care să permită nu doar reduceri substanțiale ale consumului de energie electrică, ci și reducerea amprentei de carbon.

În 2021, în cadrul proiectului a fost înlocuit sistemul de iluminat în opt școli și trei grădinițe din județe aflate aria de activitate a companiei (Cluj, Bacău, Iași, Neamț, Mureș, Suceava și Timiș), sistemul de iluminat nou fiind unul modern, bazat pe tehnologia LED.

Potrivit reprezentanților companiei, din 2015, de la debutul proiectului „Energie în Școlile Copilăriei”, „au fost create condiții mai bune pentru studiu și, pe termen lung, s-au obținut economii importante în ceea ce privește consumul de energie și, mai important, s-au redus emisiile de CO2, contribuind astfel la un viitor mai verde”.

Până în prezent a fost schimbat sistemul de iluminat în 71 de școli, beneficiarii direcți ai proiectului fiind aproximativ 45.000 de elevi și profesori. Valoarea investiției este de aproximativ 3,8 milioane de euro. Totodată – precizează reprezentanții E.ON -, emisiile de CO2 rezultate doar din energia electrică utilizată pentru iluminat au fost reduse anual cu 600 de tone. Așadar, „doar într-un singur an, la un consum mediu de șase ore pe zi, sistemele de iluminat instalate de E.ON au dus la reducerea semnificativă a emisiile de C02, echivalentul emisiilor produse de circa 160 de români, într-un an”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut