Emil Boc va conduce o importantă comisie din cadrul Comitetului European al Regiunilor

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a fost ales președinte al Comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor. Edilul spune că una dintre prioritățile sale în mandatul de doi ani va viza implementarea eficientă, durabilă și calitativă a actualelor programe de coeziune și o politică de coeziune puternică în viitor.

„Vom dedica foarte multă atenție viitoarelor dezbateri pe acest subiect. Mă voi întâlni, în curând, cu comisarul UE pentru politica de coeziune și reforme, dna Elisa Ferreira, pentru a discuta despre planul nostru de acțiune comun: trebuie să lucrăm îndeaproape cu comisia pentru a oferi sprijinul necesar autorităților locale și regionale și pentru a accelera implementarea proiectelor. Vreau să mă asigur că activitatea noastră din comisia COTER are un impact real în teritoriile noastre și că nicio regiune nu este lăsată în urmă, indiferent de dimensiune, provocări demografice sau geografice. Trebuie să lucrăm împreună cu toate instituțiile UE și să ne asigurăm că vocea orașelor, a regiunilor și a cetățenilor noștri este auzită. Coeziunea nu este o tehnicalitate, ci un principiu politic, este lipiciul care menține Europa unită. Viitorul democratic al Europei depinde de viitorul politicii de coeziune. În aceste momente dificile avem nevoie în special de coeziune și solidaritate pentru a putea răspunde corect și eficient la nevoile cetățenilor noștri”, a declarat Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a preluat mandatul de la Nathalie Sarrabezolles din Franța. Este a doua oară când în fruntea Comitetului European al Regiunilor (CoR) cu sediul la Bruxelles ajunge un român. Aceastî funcție a mai fost deținută în perioada 2010-2012 de Alin Nica – actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, pe atunci primar al comunei Dudeștii Noi din județul Timiș.

Comitetul European al Regiunilor este Adunarea UE a reprezentanţilor locali şi regionali din toate cele 27 de state membre. Parlamentul European, Consiliul UE şi Comisia Europeană consultă CoR în domeniile politice care prezintă interes pentru regiuni şi oraşe. Pentru a face parte din Comitetul European al Regiunilor, toţi cei 329 de membri şi 329 de supleanţi trebuie să fie titularii unui mandat electoral sau să răspundă din punct de vedere politic în faţa unei adunări alese în regiunile şi localităţile lor de origine.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut