Emil Boc: „Sunt șanse mari ca Untold să aibă loc cu un număr mare de persoane, cu condiția vaccinării”

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, că sunt șanse mari ca festivalul Untold să aibă loc cu un număr mare de participanți, în august sau septembrie, cu condiția vaccinării.

Totodată, el a făcut apel, în continuare, la responsabilitate, „pentru că mesajele noastre au avut întotdeauna rezonanță și ele se văd în cifre”. Emil Boc a atras atenția și asupra păstrării măsurilor de protecție în vigoare stabilite de către autorități, și mai ales asupra necesității vaccinării.

„Vaccinarea este cea mai importantă cale prin care putem ieși din pandemie. Mă bucur să vă spun că și aici, Clujul este pe primul loc. Populația vaccinabilă în municipiul Cluj-Napoca este de 286.024, iar populația vaccinată cu cel puțin o doză de vaccin este de 47,35%. Suntem foarte aproape de a atinge pragul de 50%. Fac apel, în continuare la clujeni să utilizeze toate instrumentele de vaccinare pe care le-am pus la dispoziție, se poate oricând merge la vaccin fără programare și în foarte multe locuri. Folosiți acest instrument pentru că cele mai multe facilități pe care le avem sunt cele oferite de vaccinare. UE a anunțat că în luna iunie va fi operabil certificatul verde digital european care înseamnă că odată ce ai avut ambele doze de vaccin și zece zile de la a doua doză, poți circula nelimitat și nestingherit în UE, fără să intri sau să ieși într-o țară prin carantină. E un avantaj uriaș și trebuie să profităm de el”, a declarat Emil Boc.

Primarul a mai subliniat că tot mai multe activități publice și private vor avea în vedere vaccinarea și că sunt șanse mari ca și evenimente de amploare, cum ar fi Festivalul Untold, să aibă loc, cu un număr mare de participanți, tot cu condiția vaccinării.

„Le mulțumesc clujenilor care au participat la concertul pilot din Sala Operei care a demonstrat că se poate.. Acest gen de evenimente se vor multiplica și de aceea fac în continuare apel la toți clujenii să se vaccineze. Sunt șanse mari ca și evenimente publice de amploare să aibă loc. Mă refer aici la Festivalul Untold, care deocamdată așteaptă concluziile oficialilor români și se pare că toate lucurile merg înspre direcția în care dacă vaccinarea va fi de succes, în august sau cel târziu septembrie să se poată participa într-un număr foarte mare, dacă există această condiție a vaccinării, fără a exclude și posibilitatea testelor, dar care reprezintă un disconfort suplimentar. Vaccinarea te ajută să mergi spre normalitate. Evenimente private, nunți, botezuri, totul va depinde de gradul de vaccinare”, a mai spus Boc.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut