Emil Boc, la Liceul „Onisifor Ghibu”: „E o plăcere să fii în cea mai modernă școală din România”

Prezent la festivitățile de deschidere a noului an școlar la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a ținut să felicite conducerea liceului și întreg corpul profesoral pentru reușitele profesionale ale acestei școli, „una de referință nu numai în județul nostru, ci în România, prin rezultatele obținute la toate nivelele”. De asemeni, a spus primarul, „e o plăcere să fii în cea mai modernă școală din România, pe care împreună am creat-o, ca infrastructură, și ne mândrim că putem oferi clujenilor asemenea condiții, precum cele pe care le găsim la această școală”.

„Fiecare început de an școlar este un moment de reflecție și asupra a ce înseamnă școala pentru fiecare dintre noi și educația, în special. Pentru că educația nu se oprește niciodată. Ea începe de la o vârstă foarte fragedă și continuă  toată viața. Noi, ca oraș, am înțeles că viitorul comunității noastre se bazează pe școală, și știți bine că multiplele investiții pe care le facem în acest oraș, cel puțin 20 la sută din banii clujenilor merg în educație, în fiecare an, în infrastructură, în burse, în transport școlar gratuit, în autobuze școlare, în vouchere educaționale pentru profesori, în pregătirea școlilor. Și numai aici ați văzut, de la 14 clase am ajuns la 33 de clase, de la 3 laboratoare la 9 laboratoare, s-a modernizat sala de sport, dotările sunt de ultimă generație. Banii aceștia sunt din bani publici, europeni, naționali sau locali. Asta arată cât de importantă este educația pentru noi, ca și comunitate. De ce? Pentru că noi am înțeles aici, la Cluj, că viitorul nostru depinde în special de educație” – a spus primarul Emil Boc.

Adresându-se elevilor, Emil Boc le-a reamintit că, orice și-au propus să ajungă când vor di mari, „nimic nu se poate realiza fără educație”.

„Totul trece prin educație. Dacă în trecut mulți credeau că cu bani și cu mașini se pot face multe lucruri mărețe în viață, acelea erau, poate, un foc de artificii, dar pe termen lung, ca să aveți ceea ce vă doriți, asta nu se poate face decât prin școală și prin educație. De aceea, vă îndemn să vă și jucați, să vă bucurați de tinerețe, dar să ascultați și de părinți, profesori, de cei care vă pregătesc educația, pentru că vă pregătesc viitorul așa cum vi-l doriți. Și dacă veți dori să o duceți mai bine decât părinții voștri, asta se poate face numai și numai prin educație” – a mai spus Emil Boc.

Acesta a îndemnat părinții să investească mai departe în carte și în educație, pentru că „nu este altă investiție mai sănătoasă și lipsită de grija falimentului decât investiția în educația copiilor noștri”. De asemeni, a reamintit că școala este „un loc unde se formează și se transmit valorile, unde viitorii cetățeni ai acestei țări vor învăța cum să se comporte, cum să conducă o comunitate și cum să facă să prospere o țară”. „Școala nu transmite doar cunoștințe seci, școala formează caractere, școala formează oameni pe bază de valori. (…) Școala trebuie să formeze în copii abilități de colaborare, de toleranță, de înțelegere, de respect reciproc, de spirit de echipă, iar lucrurile acestea trebuie cultivate în fiecare zi, pentru că dacă le cultivăm acum, când copiii sunt mici, și când vor fi mari le vor promova” – a spus Emil Boc, adresându-se părinților prezenți la festivitate.

Acesta a îndemnat apoi copiii ca, pe lângă învățătură, să nu uite de sport, de mișcare, și să nu uite să se bucure de faptul că „trăim într-o țară care are acces la tot ce înseamnă cel mai civilizat club al planetei, cum este Uniunea Europeană, avem cea mai înaltă garanție de securitate, care este NATO, avem șansa de a nu trăi cu frica rachetelor sau gloanțelor care să treacă pe deasupra noastră”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut