Emil Boc: „Dreptatea își spune cuvântul, iar orașul va avea un parc în Zorilor”

Municipalitatea clujeană a câștigat în instanță toate procesele în ce privește viitorul parc din cartierul Zorilor.

Emil Boc a anunțat că primăria a câștigat definitiv în instanță toate procesele în privința parcului din Zorilor, astfel că și acest cartier va avea parte de mai mult spațiu verde.

„Am câștigat definitiv în instanță toate procesele în privința parcului Zorilor. Am spus-o demult, ceea ce investitorul face, face doar ca să amâne, pentru că până la urmă dreptatea își spune cuvântul și orașul va avea un parc în Zorilor, pentru că e un oraș în primul rând, pentru cetățeni, nu pentru profit. Nu mai găsiți în România un oraș care să declanșeze și să ducă proceduri de exproprieri pentru a nu face blocuri, ci a face un parc. Știm că este complicat, dar acum avem undă verde pentru a merge mai departe cu etapele în vederea pregătirii procedurilor de licitație astfel încât să realizăm un parc într-un cartier care are lipsă accentuată de spații verzi. Doar vineri am primit această informație”, a declarat Emil Boc.

Un parc pentru toate categoriile de vârstă

Conform municipalității, amplasamentul parcului a fost ales dintre mai multe locații studiate, poziția sa din centrul cartierului Zorilor fiind ideală pentru a deservi cât mai mulți locuitori din zonă.

Parcul se va desfășura pe o suprafață de peste 1,2 ha și va oferi clujenilor diverse posibilități de relaxare și de petrecere a timpului liber.

Proiectul prevede amenajarea parcului cu zone dedicate unor categorii diferite de utilizatori. Astfel, va fi amenajat un loc de joacă cu dotări moderne, o zonă de recreere pentru seniori, o zonă de fitness în aer liber, vor fi instalate mese de șah și fântâni arteziene. De asemenea, se vor amenaja zone de promenadă și vor exista facilități pentru cicliști.

În viitorul parc vor fi plantați 180 de arbori și peste 240 de arbuști, pe lângă cei existenți deja. Sistemul de irigație prevăzut în proiect va reduce costurile de întreținere și va asigura prospețimea vegetației în perioadele de secetă. Aleile vor fi amenajate din materiale permeabile pentru un impact minim asupra mediului și vor permite accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului. Sistemul de iluminat LED prevăzut va dispune de sistem de telegestiune.

Anca Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut