Emil Boc, despre situația de pe strada Victor Papilian: „Acest investitor a sfidat nou doar vecinii, ci și autoritățile statului”

Primarul Emil Boc a prezentat, la începutul ședinței de Consiliu Local, situația la zi a străzii Victor Papilian. El a atras atenția că, în acest caz, suntem în prezența unui “constructor care s-a transformat în infractor”.

Și îmi asum ce spun, întrucât acest investitor a sfidat nu numai vecinii, nu numai proprietățile lor, dar a sfidat și autoritățile statului. Până în acest moment s-au aplicat amenzi de 100.000 de lei, s-a făcut plângere penală, s-au suspendat autorizațiile de construcție, și în paralel cu aceste demersuri, la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții, s-a solicitat ca investitorul să pună în siguranță acest șantier iar casele vecinilor să nu cadă și drumurile să nu se deterioreze. S-a dat acest termen în 13 august pentru 25 august, nu a făcut nimic. Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și s-au decis două lucruri, în primul rând, să fim mandatați să înaintăm o ordonanță președințială astfel încât să cerem instanței să oblige investitorul să facă lucrările, iar dacă nu le face, să le facem noi, pe cheltuiala lui. Apoi, am decis să comandăm o expertiză mai largă care să cuprindă străzile implicate, Papilian, Tudor Arghezi și Teo Peter, și acolo sunt probleme cu aceste alunecări de teren. A avut termen beneficiarul să facă această expertiză până în 31 august, dacă nu a făcut-o, Primăria o va face din nou, pe cheltuiala lui, pentru a putea pune în siguranță întreaga zonă. Urmează să așteptăm azi (n.red joi) pronunțarea instanței, după care vom pune în aplicare această decizie. Dacă va fi să intervenim noi pe cheltuiala lui, vom interveni potrivit legii. Lucrăm încă de o săptămână pentru a pregăti tot ce trebuie făcut acolo, expertiză, tipul de lucrări, ca dosarul să fie impecabil, pentru a putea să ne recuperăm banii”, a declarat Emil Boc.

Primarul a mai subliniat că speră ca autoritățile statului să ducă până la capăt demersurile împotriva unui investitor iresponsabil.

Revin și spun că e un teren privat, noi cheltuim din banii clujenilor acolo, mulți bani, vom vedea exact valoarea, pentru ca această groapă sa fie umplută, pentru a împiedica pe termen scurt alunecările de teren. Asta nu reprezintă soluția finală. Aceasta ne-a va da o expertiză care va spune ce trebuie făcut acolo, astfel încât toate lucrările să fie în siguranță. (…)

Suntem pregătiți ca în momentul în care dosarul juridic este finalizat să intervenim așa cum scrie la carte, să salvăm proprietățile oamenilor și să suplinim indolența, iresponsabilitatea unui investitor care trebuie să știe că în acest oraș nu poate să construiască după capul lui”, a mai spus Emil Boc.

Anca Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut