Emil Boc: Cât sunt eu primar, nu se atinge nimeni de Monumentul „Avram Iancu”

Primarul Emil Boc a anunțat că Piața „Avram Iancu” va fi modernizată, dând, totodată, asigurări că monumentul dedicat marelui erou român de la Revoluția din 1848-1849 din Transilvania „este și va rămâne acolo”.

„Acest spațiu extraordinar al Clujului va fi modernizat atât la nivel de carosabil cât și zona din fața Catedralei, astfel încât acel spațiu să fie unul european, deschis modern, așa cum îi stă bine unui centru european. Fac o precizare. Nimeni nu se atinge de statuia lui Avram Iancu. Acolo este și acolo va rămâne. Totul se face în jurul și ținând cont de statuie. Avram Iancu își are locul acolo, indiferent de câte păreri vom avea unii dintre noi. Avram Iancu este și rămâne acolo. Restul să modernizează tot”, a spus edilul. Emil Boc a ținut să sublinieze că atâta timp cât va fi primar al municipiului Cluj-Napoca, de Monumentul „Avram Iancu nu se va atinge nimeni. „Eu spun foarte sincer: cât sunt eu primar nu se atinge nimeni de statuia aia. După aia voi faceți ce vreți. Mie îmi place de Avram Iancu așa cum este el. De el nu vă atingeți!”, a transmis Emil Boc.

Primarul a precizat că pentru modernizarea Pieței „Avram Iancu” va fi un concurs internațional de soluții. „Mie nu îmi place cum arată acum Piața „Avram Iancu”. Este un spațiu neutilizat din inima cetății. Un spațiu care a rămas la nivelul anilor 2000 și trebuie să capete valențele unui centru european. Aș vrea să fie la fel de utilizat ca Piața Unirii. Aș vrea ca oamenii să meargă și în Piața ”Aram Iancu. Aș vrea un spațiu de ținută europeană, care să dea ocazia europenilor să se bucure de un ansamblu monumental de excepție . Avem Teatrul Național, avem Catedrala Metropolitană. De ce să nu dăm șansa unei părți a orașului să fie și ea în circuitul central”, a explicat primarul.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut