Emil Boc a răbufnit violent după plecarea lui Eugen Neagoe de la U Cluj: ”Este inacceptabil ce a făcut. Este într-o stare de război cu Clujul!”

Primarul Clujului, Emil Boc, a avut o ieșire nervoasă, marți, la începutul ședinței de Consiliu local, la adresa deja fostului antrenor al Universității Cluj, Eugen Neagoe. Emil Boc i-a reproșat în termeni duri acestuia modul în care a ales să părăsească echipa, într-un moment în care, spune Boc, era stabilită și strategia de transferuri, dar mai ales programul de pregătire al echipei.

„ Cu tot respectul pe care i-l port domnului Neagoe, cu care am avut o discuție fair play, l-am asigurat de susținerea orașului, de independența managerială, independența de decizie în ceea ce înseamnă alcătuirea echipei, a jucătorilor. Nimeni nu s-a amestecat și nu se va amesteca niciodată. E contract fără clauză de reziliere, iar gestul pe care l-a făcut îl considerăm inacceptabil.

În termeni politicoși, i-am spus același lucru și domniei sale, că din această perspectivă, a relațiilor instituționale este într-o stare de război cu Clujul, cu tot ce înseamnă starea de război a prevederilor legale. Am considerat și consider neacceptabil un asemenea gest, când, după ce, toată lumea ți-a dat credit total să faci transferurile necesare, să angajezi tot ce e necesar, să pregătim returul într-un moment greu al Clujului, că nu suntem într-o etapă foarte ușoară, pur și simplu să fim anunțați că ai luat o altă decizie, nici măcar în prealabil să ne spună ceva. Considerăm că e o atitudine de netolerat în raport cu Clujul și cred că, cu respectul față de meseria de antrenor, îți cere să-ți duci până la capăt sau cel puțin să-ți îndeplinești un obiectiv pe care l-ai angajat și să nu părăsești o corabie când este la greu. Repet, dacă ar fi fost o clauză în contract, dacă s-ar fi purtat un dialog, conveneam un anumit termen, un anumit moment, puteam discuta, dar nu de la o oră la alta sau de pe o zi pe alta.

Acest gest, repet, îl consider inacceptabil și recomandarea mea este aceea de a avea o atitudine legală, termenul de stare de război în termen fotbalistici, cu respectarea tuturor prevederilor legale, răscumpărarea banilor primiți, banii înapoi la club. Trebuie să înțeleagă toată lumea că la Cluj nu este permis ca cineva să-și bată joc de la o oră la alta de oraș, de o echipă de suflet a Transilvaniei, care nu merită târâtă într-un asemenea. Gestul lui nu are nimic în comun cu fair play-play-ul. Sportul, prin excelență e fair play. Respectă-l. Clubul va reuși să găsească o soluție, nu știu care e aceasta și nu e treaba mea asemenea decizie, am încredere în Radu Constantea. În același timp, cei care își bat joc de Universitatea nu trebuie să rămână nesancționați, potrivit prevederilor legale”, a declarat Emil Boc, la începutul ședinței consilierilor locali.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut