Elevii gherleni obțin rezultate foarte bune și la limbile străine

Liceul Teoretic „Petru Maior” din municipiul Gherla este una dintre unitățile de învățământ cu vechi tradiții în județul Cluj. Fostul gimnaziu a dat, prin absolvenții și profesorii săi, multe personalități ale vieții literare și științifice din țara noastră, unul dinte cei mai cunoscuți și apreciați fiind scriitorul și criticul literar Ion Apostol Popescu, autorul lucrării „Arta icoanelor pe sticlă de la Nicula”, apărută și în limba italiană și care, la începutul anilor 70, a stârnit mult interes prin breasla literară (dar, nu numai), din țara noastră.

Deci, actualul liceu de cultură generală se bucură de popularitate în sistemul nostru de învățământ, iar elevii, prin rezultatele obținute la diferite competiții școlare, continuă tradițiile înaintașilor lor. De exemplu, și la începutul acestui an elevii Liceului Teoretic „Petru Maior”, coordonați de domnul profesor Hăran Florin, au participat la etapa județeană a concursului de Public Speaking, organizat de The English Speaking Union, și au obținut rezultate excepționale, dovada pregătirii lor foarte bune la această disciplină, înțelegem aici limba engleză. Iată performanțele tinerilor gherleni pe categorii de vârstă: categoria 16-20 ani: locul I – Monoșes Mara (100p), mențiune – Nițu Yvonne (94p), Mihuț Eduard (88p), Vințe Medeea (88p); categoria 12-15 ani: mențiune – Bozeșan David (97p), Oros Emanuela (94p), Gabor Maria (80p).

Felicitări tuturor elevilor participanți care, pe lângă acest succes, se remarcă și la fazele locale și județene ale olimpiadelor școlare. Noi le urăm mult succes și în etapa regională, unde ei speră să e claseze din nou în frunte.

Pentru elevii Liceului Teoretic „Petru Maior” Gherla este o mândrie că studiază la această unitate școlară, unde cadrele didactice depun mari eforturi la toate disciplinele de învățământ pentru ca ei să-și reprezinte cu cinste școală, o adevărată emblemă a instituțiilor de învățământ din zona Clujului.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut