Elevii clujeni, invitați la „Școala Banilor Bine-Crescuți”

Școlile clujene (dar nu numai!) sunt invitate de Banca Comercială Română să participe la cea de a doua ediție a concursului național de desene „Școala Banilor Bine-Crescuți”. Competiția se adresează tuturor elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, iar termenul limită pentru înscrieri este 15 noiembrie. În cadrul competiției vor fi premiate 10 școli finaliste.

„Anul acesta, în concursul «Școala Banilor Bine-Crescuți» am introdus o temă nouă, în linie cu preocupările europene legate de mediu. Ne dorim să îi îndemnăm pe copii să se gândească mai bine la cum au grijă de resursele mediului înconjurător. Viitorul este despre sustenabilitate și alegeri smart, eco-financiare. Iar pentru acest viitor, asumat, responsabil, sustenabil, îi pregătim de acum pe cei mici. Educație eco-financiară, iată care va fi, de altfel, tema celui de-al treilea volum din «Școala Banilor Bine-Crescuți», aflat în pregătire la editura Univers”, a declarat Cristina Andone, scriitor, „Școala Banilor Bine-Crescuți”.

Cadrele didactice sunt invitate să înscrie lucrările elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, în format A4, pe una dintre temele: „Economisesc pentru visul meu”, „La ce ne ajută banii?” sau „Avem grijă de resursele mediului înconjurător”. Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.

Concursul va avea două etape. În cadrul primei etape (13 octombrie – 15 noiembrie), toate școlile din România sunt invitate să înscrie lucrările elevilor pe site-ul www.scoaladebani.ro. Fiecare școală poate să înscrie maximum 12 lucrări în competiție. Nu vor fi acceptate mai multe înregistrări în concurs din partea aceleiași școli. Organizatorii recomandă școlilor ca lucrările trimise să fie realizate de elevi cu vârste diferite, câte două pentru fiecare categorie de vârstă (6 ani, 7 ani, 8 ani, 9 ani, 10 ani și 11 ani), pentru o jurizare cât mai corectă.

Intermediar, în perioada 15 noiembrie – 3 decembrie vor fi evaluate lucrările înregistrate în competiție și vor fi alese cele 10 școli finaliste.

În etapa a 2-a  (finală, 6 – 15 decembrie), desenele școlilor finaliste vor fi publicate pe pagina de Facebook „Școala Banilor Bine-Crescuți” și vor putea fi votate în perioada 6-15 decembrie, până la ora 18:00. Școala cu cele mai apreciate lucrări va câștiga titlul de „Școala Banilor Bine-Crescuți”.

Toate școlile finaliste vor primi câte 50 de cărți „Școala Banilor Bine-Crescuți” și ateliere gratuite de educație financiară susținute de autoarea cărții, Cristina Andone, și de profesorii Școlii de Bani, precum și diplome de participare.

Școala câștigătoare va primi titulatura “Școala Banilor Bine-Crescuți”, cărți pentru toți elevii din școală cu vârsta între 6 și 11 ani și 20 de cărți Școala Banilor Bine-Crescuți pentru biblioteca școlii. De asemeni, în școala respectivă va fi creat un “Colț de educație financiară”, iar desenele acesteia vor fi expuse în cea mai apropiată sucursală BCR.

La prima ediție a acestei competiții, peste 100 de școli din întreaga țară s-au întrecut pentru titlul de „Școala Banilor Bine-Crescuți”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut